Emma på 87 vil lære mere

Trods sine 87 år er Emma Marie Madsen fuld af energi og vil have fuldt udbytte af sin computer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Når man er i 80’erne, har man sandsynligvis ikke været på et arbejdsmarked, hvor begreber som computere, tablets, smartphones, www., online, download, mail og megabyte indgik som en naturlig del af hverdagen.

Og man har da slet ikke siddet i kravlegården som 1-årig og leget med en iPad.

Nogle ældre giver op og lever et dejligt liv uden computer.

Andre kaster sig ud i alle de nye muligheder, som det giver at have en computer. En af dem er Emma Marie Madsen. Hun er 87 år, og hun er ivrig efter at lære mere.

Sydbyens center

Derfor blev hun både ærgerlig og gal, da et kursus, hun havde meldt sig til, blev aflyst.

Der viste sig imidlertid en anden mulighed, nemlig på aktivitetscentret i Sydbyen, hvor frivillige med kendskab til alt det elektroniske og digitale, giver deres viden videre. Så var Emma glad igen.

På kursets første dag tænder hun sin medbragte computer. Skærmbilledet ser ikke ud som det plejer, og hun kan ikke komme videre.

Genstart ....

- Men jeg har hørt, at man bare kan prøve at slukke, siger Emma Marie Madsen.

Som tænkt, så gjort. Og computeren ligner sig selv.

Hun var ikke glad, da hun for nogen tid siden konstaterede, at alle de julemails, hun havde sendt til familie og venner, aldrig var gået igennem.

Derfor fik en af de frivillige undervisere, Anker Thybo, til opgave at ”reparere” Emmas mailkonto.

Grandkusinen i USA

Nu kan hun igen kommunikere med omverdenen.

Til en grandkusine i USA, som har glemt det danske sprog, skriver hun dog almindelige breve. Emma Marie Madsen har gennem årene gået på engelskkurser, men det er langt fra tilstrækkeligt til, at hun kan skrive breve på engelsk.

- Men ved du hvad? På computeren findes et sprogværktøj, der kan oversætte fra dansk til engelsk. Når jeg læser oversættelsen, kan jeg godt se, at det ikke er helt korrekt. Men jeg kan så meget engelsk, at jeg kan gå ind og rette i teksten, fortæller Emma Marie Madsen, der også gerne vil vide noget mere om ikonerne på hendes nye computer.

Også på Facebook

Den gamle, som hun fik for syv år siden, brændte sammen.

Hun ønsker også hjælp til at minimere linjeafstand og til at sættes fotos ind, så de frivillige har opgaver nok.

Emma Marie Madsen er på facebook. Hun bruger også computeren, når hun oversætter skrivelser for Stadsarkivet - fra gotiske bogstaver.

Og med den entusiasme, hun lægger for dagen, må man konstatere, at det aldrig er for sent at lære nyt, tilføjer denne artikels 25 år yngre forfatter og snart efterlønner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden