- En dårlig løsning for mine patienter

Hanstholm-læge ville gerne have lejet lokaler ud til en ny regionsklinik

Den ny regionsklinik i Thisted bliver indrettet i Sygehus Thy-Mors’ administrationsbygning på Højtoftevej. Foto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Den ny regionsklinik i Thisted bliver indrettet i Sygehus Thy-Mors’ administrationsbygning på Højtoftevej. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THY:- Jeg synes virkelig, at man behandler mine patienter dårligt. Det er fuldstændig urimeligt, at de skal til at rejse til Thisted for at komme til læge fremover.

Det mener praktiserende læge Flemming Rasmussen, der 1. september lukker sin lægepraksis i Hanstholm for at gå på efterløn.

Hans godt 1500 patienter bliver i stedet henvist til en ny regionsklinik, som Region Nordjylland åbner i Thisted med det private firma Falck Healthcare som operatør. Klinikken får hjemme i lokaler i Sygehus Thy-Mors’ administrationsbygning på Højtoftevej. Lokalerne bruges af personale, der er på vagt, men vil ifølge kontorchef Charlotte Larsen fra Region Nordjylland nemt kunne ændres til lægeklinik.

- Vi har kigget på flere lokaler, men det er faktisk de bedst egnede. De ligger i stueplan og vil få egen indgang, og der er gode adgangsforhold og plads til at komme ind med en båre, oplyser hun.

Det er regionens beslutning, at klinikken skal ligge i Thisted.

- Jeg har ellers tilbudt, at de kan leje mit lægehus billigt, siger Flemming Rasmussen, der betegner løsningen med at etablere klinikken i Thisted som ”pinligt dårlig”.

- Nu kommer folk fra Hanstholm til at bruge flere timer på at skulle til lægen. Jeg kan sagtens forestille mig, at mange af de mænd, der arbejder på havnen, aldrig vil komme til læge mere, når de skal bruge så meget tid på det, siger han.

Byrådspolitiker Per Skovmose (V), Hanstholm, melder sig blandt dem, der er utilfredse med, at byen nu mister sin læge.

- Det er uforståeligt, at Danmarks største fiskerihavn nu hverken skal have læge eller ambulance i byen. Fra regionens side er det en degradering af Hanstholm, siger han.

Per Skovmose mener, at regionen burde have lejet sig ind i Flemming Rasmussens lægeklinik, om ikke andet så for en periode.