En dyst i paratviden

25 kloge hoveder fra 6. klassetrin kæmpede i kategorierne Andeby og Danmarkshistorie, da "Smart, Parat, Svar" blev afholdt i Thisted

Heidi Majgaard B. Pedersen og Bo Lehm
Det var Silas Konrad, Nicolai Schuster, Luna Alberte Holm, Sena Civic og Amani Moumneh fra 6.A på Østre Skole, som med bare ét enkelt point vandt finalen foran holdene fra Hanstholm Skole og Østerild. 10 januar skal de i aktion igen, når de skal kæmpe i den regionale finale, hvor de skal kæmpe med de andre vinderhold fra region Midt/Vest.
Thisted 7. december 2017 15:55

THISTED: Der var spænding lige til det sidste, da den årlige konkurrence "Smart, Parat, Svar" begyndte med de lokale indledende runder torsdag formiddag.

Arenaen var Salen i Plantagehuset, og kampen stod mellem fem hold fra Østerild Skole, Vejlernes Naturfriskole, Østre Skole og to klasser fra Hanstholm Skole. Målet for dem alle var at gå videre til regionsfinalen 10. januar.

"Smart, Parat, Svar" er en paratvidenskonkurrence arrangeret af landets biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen og Tv2-regionerne, derfor er der også 8 regionsfinaler - en for hver region.

I alt er næsten 600 elever fra 81 af landets kommuner tilmeldt konkurrencen i år, der kulminerer med den endelige finale i Odense 7. februar.

Det er fjerde gang, at konkurrencen bliver afholdt af KulturRummet i Thisted Kommune.

I den lokale finale stod det endelige slag mellem "Team Østerild" fra Østerild Skole, "Fantastic Five" fra Hanstholm Skole og "Power Skolen" fra Østre Skole.

Finalen bød på spørgsmål om både prinsesse Diana, Korsbæk og Gullaschbaroner, men det blev "Power Skolen", der med ét enkelt point løb med sejren foran "Team Østerild", efter den syvende og sidste runde af spørgsmål.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...