En fredelig fest med 11.000 mennesker

Fredagens fest forløb uden store skader eller slagsmål

12
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rasmus Seebach sang sine hits på stor-scenen fredag aften.Foto: Peter Mørk

THISTED:Solen lod vente på sig på førstedagen af årets Thy Rock, men lørdag middag vendte den tilbage og skinnede over Dyrskuepladsen, der var fyldt godt op med mennesker.

- Hvordan har du det i dag? spørger en p-vagt en ung mand med øl i hånden og solbriller.

- Ikke godt, svarer han.

Selvom fredagens fest på først sluttede klokken 2, og nogle var ramt af akutte tømmermænd, var der alligevel dans og hoftevrid blandt publikum, da Danser med Drenge gik på stor-scenen kl. 14.

-Sådan venner, og godmorgen! Hvor er det dejligt at se, der er så mange, der er stået ’tidligt op’, lød det fra sangerinde Rie Rasmussen.

Frivillige, der havde overstået gårsdagens lukkevagt, gav den gas på plænen til de gode, gamle kendinge fra scenen.

- En rigtig god dag

Fredagens fest forløb roligt, fortæller formand for Thy Rock, Hans Peter Jarl Madsen.

- Det er gået rigtig fint, og vi har ikke måttet smide nogen ud fra pladsen. Det er fantastisk, at det kan lade sig gøre til en fest med 11.000 mennesker, fortæller han.

Også Leif Brogaard, der er SSP-koordinator, beskriver fredag som ’en rigtig god dag’.

- Fredag gik rigtig godt. For første gang nogensinde i de seks år vi har været her, ringede vi ikke hjem til nogen forældre, forklarer han.

Fra klokken 17 til klokken 02 går seks gadearbejdere fra SSP rundt på pladsen og ved Christiansgave for at observere.

- Dem, vi skal holde øje med, er dem, der holder deres egen fest uden for mængden. I går var der mange unge mennesker i Christiansgave, men vi vurderede, at festen ikke ville komme ud af kontrol, fortæller Leif Brogaard.

Omsætningsrekord

Da klokken blev 16 lørdag, var flere vågnet og klar til at tage imod Kato, der var vendt hjem til barndomsbyen for en stund.

Den kraftige blæst ruskede i teltene, og arrangørerne var nødt til at tage bagbeklædningen på stor-scenen af.

Det forhindrede dog ikke den kæmpe menneskemængde i at hoppe i takt til de technobølger Thisted-Dj’en sendte ud over scenekanten.

Hans Peter Jarl Madsen kunne lørdag fortælle om rekordsalg i barerne på pladsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.