Børnepasning

- En gang menageri

Forældre er frustrerede over, at det trækker ud med ny børnehave

Arkivfoto

Arkivfoto

BRØNDERSLEV:Forældrebestyrelsen i de tre sammenlagte børnehaver, Hedelundsgade, Jyllandsgade og Midgård, er alt andet end tilfredse med den måde, arbejdet med at finde ud af at få bygget en ny børnehave er foregået på. Det fremgår af deres høringssvar til masterplanen. Bla. er de frustrerede over, at de i januar pludselig erfarede, at der kom endnu en placering på bordet - som ikke er på kommunal grund, hvilket ellers har været et kardinalpunkt.

- Derfor tenderer denne diskussion vedrørende placering efterhånden en gang menageri, og tiltroen til, at man fra politisk side får enderne til at mødes og når frem til en velegnet placering bliver for os forældre mindre synlig for hver dag, der går, skriver de.

De skriver også, at de i lang tid har stået handlingslammede på sidelinjen og afventet beslutning om, hvor børnehaven skal ligge.

- Dette finder vi yderst utilfredsstillende for såvel personale- som forældregruppen, eftersom det bla. bevirker, at der opstår stor usikkerhed, da vi ikke ved, hvad der fremadrettet skal ske, skriver bestyrelsen der også peger på, at det giver øget pres på personalet.

Formand for børne- og skoleudvalget, Peter H. S. Kristensen (S), forstår godt forældrenes synspunkter.

- Vi kan kun sige, at det er dybt forståeligt. Og vi skal også have afsluttet den sag. Jeg forstår rigtigt fint deres kritik, og den synes jeg også er velberettiget, siger han og tilføjer, at børne- og skoleudvalget har været parate til at træffe beslutning - de pegede på Stadiongrunden, men fik ikke det igennem.

Med hensyn til den nyeste placering, der kom i spil på Kornumgård, siger han:

- Der mangler konkrete oplysninger, og dem har vi ikke nået at få til det møde her, det er klar, at vi er forpligtet til at undersøge tingene ordentligt. Men vi skal bare have taget en beslutning nu, for vi skal videre.

- Det har været alt for lang tid, at det har stået på med at beslutte det, der er mange interesser omkring det. Når det ligger stille, så er det klart, at den energi, den nye store børnehave har lagt med idéer og kreativitet, går død. Jeg håber rigtigt meget, at vi har alt, hvad vi skal bruge til næste øde, så vi kan få den afsluttet der med en indstilling. Alt andet vil stort set være urimeligt efterhånden. Vi skal videre.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst