En hel by på barrikaderne

Borgere i Aabybro raser over udvisningen af syv-årig pige og hendes mor

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AABYBRO:Sagen om den syv-årige Im Nielsen og hendes mor Suthida, der søndag udvises af Danmark har fået borgerne i Aabybro på barrikaderne.

11. oktober besluttede Retten i Hjørring nemlig at opretholde Udlændingestyrelsens udvisning af Im og hendes mor, efter at Suthidas mand, Johnny Nielsen, døde af kræft i 2012.

Efter 16 måneders opslidende slagsmål med de danske myndigheder opgav en nedbrudt Suthida den dag kampen med de danske myndigheder. Og undlod at anke afgørelsen.

Raseri over regler

Det har fået en stor del af Aabybro på barrikaderne i frustration og raseri over de danske regler.

- Vi er en hel by, der bakker dem op. Jeg møder hele tiden folk, der spørger, hvordan de kan hjælpe, fortæller Tina Kragelund, hvis søn går i klasse med Im på Aabybro Skole.

Søndag oprettede Tina Kragelund i frustration en støtteside for Im og hendes mor på Facebook. I løbet af det første døgn fik siden mere end 1000 støtter, og nu har næsten 5000 tilkendegivet, at de støtter kampen for at sikre Im og hendes mor en plads i det danske samfund.

Borgere kæmper videre

Aabybro-borgernes kamp har fået udvisningssagen i mediernes søgelys, men indtil videre står Udlændingestyrelsens og Rettens afgørelse om, at Im og hendes mor har størst tilknytning til Thailand ved magt.

Selv om Im og hendes mor søndag flyver retur til Thailand, hvor Suthida Nielsen før mødet med sin danske mand drev en restaurant, opgiver borgerne i Aabybro ikke deres kamp. Lørdag er der således arrangeret et støttende fakkeloptog i byen, der starter klokken 17.00 ved Aabybro Skole.

- Vi kæmper videre for, at de kan komme tilbage. Im hører til i Aabybro. Det er her, hendes hjem er nu, fastslår Tina Kragelund.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.