En kærlig hånd til fyret

Rubjerg Knude Fyr er udsat for vind og vejr, men fredag fik facaden et løft

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Rubjerg Knude Fyr blev fredag kalket, så facaden igen ser pæn og hvid ud. Foto: Bente Poder

RUBJERG:Fyret ved Rubjerg Knude fik fredag en frisk omgang kalk, så det igen ser hvidt og pænt ud. Det er Bjerg Arkitektur, som har påtaget som opgaven, efter at Skov- og Naturstyrelsen har sagt, at de vil lade det stå til, indtil fyret engang styrter til jorden.

- Vi har fyret nogle år endnu, og vi skal huske at værdsætte det i den tid, siger Kjeld Bjerg, direktør for Bjerg Arkitektur.

Sammen med Bagterp Murerforretning og Hjørring Stilladsudlejning brugte han og 10 andre hele fredagen på at friske facaden op. 125 kilo kalk blev der brugt, som vel at mærke skulle bæres op ad den stejle sandklit i hånden.

Den flotte, nye facade vil fremstå endnu tydeligere i weekenderne, hvor Nord Energi har sponsoreret spotlys, som vil oplyse fyret fra solnedgang til solopgang indtil august. Det hele bliver fredag aften skyllet ned med en FYR-aftensøl fra Bryghuset Vendia.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.