Brønderslev

En kvart million kr. venter på nye ideer

Risager-Fonden uddeler op til 250.000 kr. til gode projekter

En kvart million venter på gode projekter, siger Morten Larsen fra Risager-fonden. Privatfoto

En kvart million venter på gode projekter, siger Morten Larsen fra Risager-fonden. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Har du en god idé, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev?

- Det er nu igen tid for talenter og ildsjæle indenfor sports- og kulturlivet i Brønderslev samt mindre erhvervs- og turisme-projekter kan søge om økonomisk støtte til deres projekter ved Krista og Hans Risagers Fond, fortæller Morten Larsen fra fondens bestyrelse.

Den velgørende fond har næste uddelingsrunde i slutningen af 2016, hvor der vil være mulighed for at ansøge om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.

Synes du, der mangler noget i Brønderslev?

Krista og Hans Risagers Fond er en velgørende fond, der hvert år via legater støtter lokale initiativer og projekter fra personer, virksomheder, organisationer og foreninger, der kan være med til at skabe udvikling i Brønderslev, siger Morten Larsen og uddyber:

- Fonden ønsker at bidrage til at udvikle Brønderslev by og lokalområdet ved at give støtte til realisering af nye initiativer, events og aktivitetsskabende projekter, der kan være til glæde og gavn for byens borgere samt være med til at gøre Brønderslev kendt.

- Indsatsområdet er ikke begrænset til enkelte områder, men områder som sport, kultur, nystartede virksomheder og iværksættere har fondens særlige bevågenhed, fortæller Morten Larsen.

De har tidligere fået støtte

Krista og Hans Risagers Fond har siden 2012 uddelt legater og donationer for mere end én million kr. til lokale foreninger og projekter i Brønderslev. Der er f.eks. givet støtte til etablering af udendørs spa og sauna ved Brønderslev Svømmehal, til Brønderslev Hallernes Udendørs Fitness anlæg og legeplads til børn, til Den Kongelige Ballets forestilling i rododendronparken, til Brønderslev Amatør Scene (BAS) indkøb af højtaleranlæg, til etablering af kunstgræsbane ved BI-Centret, til etablering af højbede på plejehjemmene Kornumgård og Støberiet, til opførelse af en primitiv overnatningsplads/shelterplads i Komponistskoven, til BI-Bordtennis træningslejre for klubbens ungdomsspillere, til Red Barnets Familieoplevelsesklub og til agilityudstyr til DCH Brønderslev.

I første halvdel af 2016 har fonden bl.a. givet støtte til Opera i det fri i rododendronparken og til BI-Fodbold Cup, ligesom der er givet et legat til Brønderslev gymnasten Nikolaj Kjærgaards deltagelse på DGI Verdensholdet.

Næste legatuddeling fra Krista og Hans Risagers Fond finder sted i december 2016, og ansøgningsfristen for at søge er 1. november 2016. Her kan der ansøges om op til 250.000 kr. til et enkeltprojekt.

- Vi håber at rigtig mange lokale foreninger, enkeltpersoner og projekter vil sende en ansøgning til Krista og Hans Risagers Fond, siger Morten Larsen.

Elektriker bag fond

Hans Risager var uddannet elektriker og blev siden aut. el-installatør og drev i mange år sammen med sin kone Krista Risager et firma/lampeforretning i Gravensgade 97 i Brønderslev.

Ved testamente har de afdøde betænkt et større millionbeløb til en særlig fond - Krista og Hans Risagers Fond - der skal uddele legater til forenings- og erhvervslivet i Brønderslev.

Fondens bestyrelse består af fem medlemmer, der hver især har indsigt i fritids- og erhvervsforhold for Brønderslev Kommune. Peter Larsen og Morten Larsen repræsenterer familiens interesser i fonden. Derudover har læge Henrik Jensen plads i fondens bestyrelse som repræsentant for fritidslivet (idræt og kultur). Advokat Gert Storkborg Jensen er bestyrelsesformand og endelig er viceborgmester Karsten Frederiksen udpeget til fondens bestyrelse af kommunalbestyrelsen.

Man kan læse mere om fonden og betingelser for at ansøge om legat på hjemmesiden: www.risagerfonden.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.