En kvart mio. kr. til Cup no. 1

Kommunen støtter FfI's fodbold-cup, som nu skal stå på egne ben. Opdateret 14.34

Dana Cup henter hvert år flere tusinde unge fodboldspillere til Frederikshavn. Nu får cup'en en kvart mio. kr. i støtte fra kommunekassen.

Dana Cup henter hvert år flere tusinde unge fodboldspillere til Frederikshavn. Nu får cup'en en kvart mio. kr. i støtte fra kommunekassen.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

I 2011 fik FfI for første gang siden starten i 1984 underskud på Dana Cup, den store fodboldturnering for ungdomshold fra hele verden. Med blot 162 hold endte turneringen med et minus på 100.000 kr., og derfor for søger FfI nu at gå nye veje. Samarbejdet med svenskeren Sven Ivarsson og SportResor Goteborg er opsagt, og FfI står selv for salg, booking, pr og bespisning. - De sidste fire-fem år har vi haft stadig færre hold med, og derfor besluttede vi selv at overtage hele ansvaret, siger Martin Høeg fra FfI. Svenskerne svigter Det er specielt holdene fra de nære markeder, Sverige og Norge, som svigter fodboldturneringen, der har skiftet navn til Cup no. 1. I år er kun 10-12 svenske hold tilmeldt cup’en, og der er langt op til 2003, hvor svenskerne alene stillede med 129 hold. - Svenskerne har tidligere lagt bunden og sikret, at vi har mange hold med i alle aldersklasser, men konkurrencen med mere eksotiske turneringer er hård i takt med at det er blevet billigt at flyve til for eksempel Spanien, forklarer Martin Høeg. Det internationale islæt er dog sikret, idet 18 forskellige nationer er tilmeldt Cup no. 1 2012. Kvart mio. fra kommunen Onsdag fik Martin Høeg & Co en økonomisk håndsrækning på en kvart million kroner af kommunens økonomiudvalg, der støtter med et engangsbeløb som produktudviklingsstøtte. - Vi vil gerne være med til at sikre at fodboldturneringen består og også, at der kommer endnu flere deltagere, siger borgmester Lars Møller.- Cup’en har stor betydning for hele omegnen, så selv om det er et stort indhug i vores markedsføringskonto, mener vi at pengene er givet godt ud, siger borgmesteren. Et engangsbeløb Han understreger, at der er tale om et engangsbeløb og penge givet som produktudviklingsstøtte. FfI skal af beløbet selv betale udgifter til leje af skoler, udstyr og mandskabstimer, en udgift, der i 2011 lå i størrelsesordenen 150.000 kr.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.