Nykøbing Mors

Nordea støtter nordjyske projekter: En million til Kulturfjorden

Morsø Kommune får kæmpe håndsrækning fra Nordea-fond

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sådan forestiller Morsø Kommune sig området ved en permanent fjordscene kan tage sig ud. ?Efter tidsplanen kan området indvies i august 2019.

MORS:En million kroner kan gøre en forskel.

I Nykøbing åbner en million kroner fra Nordea-Fondens pulje "Kysten er klar" mulighed for dels at starte projekteringen af en "multifunktionel fjordscene", dels for at komme videre i bestræbelserne på at realisere projektet.

I nabokommunen Thisted har TGI, Thisted Gymnastik og Idrætskultur, fået 250.000 kroner fra samme pulje til at udvikle "TGI Vandsportscenter" som et sted, hvor både begyndere og erfarne kan dyrke vandsport, blandt andet windsurf og SUP.

De to projekter er blandt de 50, som tilsammen har fået 25,5 millioner kroner i støtte fra puljen. Fire andre nordjyske initiativer har også fået støtte, blandt dem Nibe Sejlklub, der får en million kroner til at ombygge og udvide det nuværende klubhus.

Samlet set har Nordeafonden sendt 2,7 mio. kroner til nordjyske modtagere.

- Vi er tildelt et meget flot støttebeløb, siger landskabsarkitekt Mette Camilla Brøndberg Holst, Morsø Kommune.

Her skal pengene fra fonden indgå som del af den samlede finansiering af et projekt med overskriften Kulturfjorden. Det har et samlet budget på 2,76 mio. kroner. Ud over den ene million fra Nordea-fonden bidrager Morsø Kommune med 1,4 millioner, og Miljøministeriet søges om 400.000 kroner til højvandesikring.

Den "multifunktionelle fjordscene" i Nykøbing kobler dels op på Kulturmødet dels på et ønske om at etablere en permanent facilitet på et centralt sted i byen - her et grønt område nær rådhuset - hvor den skal markere en forbindelse mellem by, land og fjord.

- Tanken er at bruge scenen som et hængsel mellem land og fjord. Hidtil er der etableret en midlertidig scene i forbindelse med Kulturmødet, men en permanent scene vil hen over året åbne for mange andre aktivitetsmuligheder på et sted, som i øjeblikket ligger som en grøn græsplæne flot placeret ned til fjorden, siger Mette Camilla Brøndberg Holst.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.