Morsø

En nødvendig Berlinmur

Mågevejs værn mod fjorden hæves. Ud for seks ældre villaer opstilles der en mur med vandtætte låger ned mod fjordhaverne

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De seks huse syd for Dueholm Klosterpark har grunde, der skæres over af Mågevej. Snart får de adgang til strandhaverne gennem låger i den nye mur.

NYKØBING:Det er ikke Nykøbings nye søbefæstning med skydeskår til kanoner, som er ved at blive opstillet på en strækning af Mågevej. Betonplintene, som føjes sammen til en mur, er værn mod en anden type angreb fra fjorden, nemlig vandet i sig selv.

- Vi har hævet koten for højvandssikring til 2,2 på strækningen fra Dueholm Klosterpark og ud til ophalerpladsen. Det er sket ved at hæve diget på den sydlige del. Ud for de seks nordligt beliggende huse, har det været nødvendigt at opføre en lav mur til erstatning for nogle høje blomsterbede, som beboerne tidligere havde, siger projektleder Charlotte Leegaard, Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Beboerne har frivilligt afgivet en stribe jord til muren mod at blive sikret mod fjordvand i haven.

- Den kan godt ligne en Berlinmur, og den kapper en lille stribe udsyn. Til gengæld får vi ryddet op og fjernet de gamle knækfliser til fordel for en pæn helhedsløsning, som er nødvendig, når nu vi ikke kan gøre noget ved klimaforandringerne, siger beboer Kurt Olesen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.