En plads med plads

Handlende bakker op om et Banegårdscenter

Banegården kan gøres meget spændende. <i>Kurt Bering</i>

Banegården kan gøres meget spændende. Kurt Bering

BRØNDERSLEV:- Banegårdspladsen er Brønderslevs sidste store, centrale plads med masser af plads. Det skal den blive ved med at have, hvis det står til Brønderslev Handel. Sådan siger handelschef Malene Fisker i lyset af de mange forslag, der den seneste tid er fremlagt, og som er medvirkende til, at Brønderslev Kommune i dag holder åbent debatmøde på Nordjyllands Idrætshøjskole.

- Et møde som Brønderslev Handel håber rigtig mange borgere vil komme til. Det er dejligt, hvis der endelig kan komme skub i tingene på Banegårdspladsen, som med sin størrelse rummer mange muligheder og derfor også er en plads, vi har stort fokus på, siger Malene Fisker.

- Vi synes, Banegårdspladsen skal være borgernes plads med god plads til at udfolde sig på, fordi den er vores sidste store, centrale plads med masser af plads. Derfor er det også ufatteligt vigtigt, at vi tænker os godt om og ikke bare plastrer den til med diverse former for bebyggelse uden at holde fast i den strategi, der med Midtbyplanen er lagt op til og indkommet spændende forslag til i form af vand, legeplads, skaterbane, en scene til koncerter og frem for alt plads til udfoldelse – alt sammen ting, der kan skabe tiltrække folk og skabe det gode liv i byen.

- Brønderslev Handel har medvirket i adskillige møder om netop midtbyens udvikling, og foreningens ønsker for netop Banegårdspladsen har ikke ændret sig.

- Der er ingen tvivl om, at Banegårdspladsen og bygningerne på og omkring den har brug for et løft, der kan genskabe den som ankerplads og samtidig rumme aktiviteter for både unge og gamle, men det kræver stærke investorer.

- Brønderslevs handlende er også fortsat begejstrede for planerne om et Banegårdscenter, fordi det ligger, som det gør og ikke lægger op til et kæmpe shoppingcenter, der for andre byer har haft store konsekvenser for handelslivet. Samtidig lægger netop det projekt op til et by- og kulturbælte og dermed en plan for hele området bag Banegårdspladsen, der med den rigtige strategi kunne blive ankerplads og forene midtbyen med Ginge og Rododendronparken inden for en overskuelig fremtid, og der skal ske noget.

Malene Fisker begrunder dette med, at hun og byens handlende tydeligt mærker en vis interesse fra såvel iværksættere som etablerede kæder, der lige nu afventer, hvad der sker i Brønderslev og dermed fortsat har interesse i byen, fordi Brønderslev netop er en af de byer, der fortsat har lange indkøbsgader, der anses som hyggelige, og hun understreger, at de derfor også skal værnes om.

Sammen med byens handlende bakker hun derfor også op om ideen med torvehaller, der er meget oppe i tiden, men at de skal placeres rigtigt.

Malene Fisker forklarer, at der ikke skal herske tvivl om, at Brønderslev Handel helst ser, at al bebyggelse på Banegårdspladsen ud over centret rykkes så langt ud til Vestergade som muligt og derfra over mod Ginge, som foreningen fortsat gerne ser som et multikulturhus med plads til alle byens kulturelle udbud, der igen vil bakke op om liv og flow i midtbyen.

Brønderslev Handel holder dermed også fast i sit tidligere fremlagt forslag om studieboliger langs baneområdet, der vil kunne tiltrække og fastholde byens ungdom, mens de læser eller tager en praktisk uddannelse enten i byen eller udenfor.

- Vi har flere konkrete eksempler på unge, som læser på AAU, men bor her i byen, fordi de kan blive tæt på familien og samtidig bo centralt med mere plads, og enkelte formår endda at have råd til egen bil for samme udgift, som de skulle have betalt for en studiebolig i udkanten af Aalborg.

- I Brønderslev kan de bo centralt og samtidig gøre brug af alle byens faciliteter samt muligheder for sport inden for en radius på få hundrede meter, og fordi Brønderslev ligger geografisk placeret som den gør ift. omkringliggende byer, motorvejen og lufthavnen, og der dermed ikke er langt til meget ift. at finde relevant arbejde efter endt uddannelse, er chancen for, at de bosætter sig i byen og bidrager til fortsat vækst, maksimal.

Som Malene Fisker udtrykker det, er det altid nemmere at fastholde end at tiltrække, og hun nævner Aalborg Kommune som eksempel på, hvad investering i unge og byudvikling har betydet for, at netop denne gruppe etablerer sig i Aalborg.

- Vi tror på, at vi har lignende muligheder i Brønderslev, hvis vi gør det rigtigt, og nu får vi alle planer på bordet. Derefter skal der handles, så vi kan genskabe billedet af en by i udvikling.

- Med den rigtige strategi kan Banegårdspladsen blive en fantastisk ankerplads og igen blive byens bankende hjerte, men vi skal også turde tage skridtet videre og sætte processen i gang, før det er for sent.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden