En puster fra krisen

Egyptiske spillere og trænere nyder en pause fra hjemlandets krise

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:Mens kampene raser på Tharir pladsen i Egyptens hovedstad Kairo, hvor indbyggerne netop nu gennemlever en stor politisk krise, nøjes fire hold unge håndboldspillere og deres trænere fra Egypten med at kæmpe med den runde håndbold i Dronninglund.

- Det er meget ophidsende, det der foregår netop nu i Egypten. Men vi prøver at holde sammen på vores hold, for vi bærer alle Egypten i vores hjerter og er sikre på, at landet finder en vej ud af krisen, så Egypten også består om 1000 år, siger Dr. Ayman Bahaa, der er den stolte far til et par af de 71 egyptiske spillere.

Han er desuden Egyptens viceminister for højere uddannelser og følger derfor godt med i det derhjemme.

- Vi har meget telefonisk kontakt med vores familier og myndighederne, men ellers vil jeg ikke sige, at drengene eller trænerne er bekymrede. Vi er nemlig enige om, at her i Danmark repræsenterer vi hele Egypten, og derfor går vi efter bolden og de gode oplevelser, siger Dr. Ayman Bahaa.

De unge drenge er utroligt glade for at være i Danmark.

- Det er meget lærerigt, og vi har det godt sammen, siger 14-årig Noor Mohamed.

Hjemme i Egypten træner han hver dag og spiller én eller to kampe om ugen. Og træningen er lidt usædvanlig, fortæller Hany Fouad, der er manager.

- Vi har ikke så mange venstrehåndsspillere i Egypten, så derhjemme belønner vi hvert mål scoret med venstre hånd med et ekstra mål, fortæller Hany Fouad.

Efter afslutningsceremoni lørdag i Dronninglund, vender egypterne hjem til hverdagen.

Noget tyder på, at de ikke vender tomhændet hjem.

- Deres 12-årige drenge er godt nok skrappe. Det skulle ikke undre mig, om de vinder det hele, siger Simon Aagaard, formand for Dronninglund Cup.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.