En uge med dans og musik

Livsglæde og hygge prægede landsstævneugen i Frederikshavn

20
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:I en uge var markerne, haven og andre grønne pladser omkring herregården Knivholt lavet om til campingplads for en stor del af de cirka 1000 folkedansere og musikanter, der deltog i det årlige landsstævne.

Landsstævnet holdes en gang om året forskellige steder i Danmark.

Normalt danser de i gymnastiksale eller sportshaller. I Frederikshavn blev de smukke historiske rammer på Knivholt udnyttet på bedste vis.

Legestue i den store vestre lade med flere end 100 dansere på gulvet gav en særlig autentisk stemning. Der måtte lægges tæppe på ladegulvene for at det ikke skulle blive for hårdt for de ivrige dansefødder.

I ugens løb optrådte folkedansere i farverige dragter, kyser, huer og sko i adskillige opvisninger overalt i Frederikshavn - og et par gange i Sæby.

Til mere interne danseseancer, legestuer, på Knivholt var påklædningen let og praktisk sommertøj og fodtøj.

Det er første gang, folkedanserne i Frederikshavn har været værter ved det årlige landsstævne. Det er gået godt, men pr-ansvarlig Per Naldal indrømmer, at det har været hårdt.

- Det har krævet mere, end jeg lige var klar over, så nu glæder vi os helt ærligt til næste år, hvor vi bare skal nyde landsstævnet, kommenterer Per Naldal med et smil.

Næste års landsstævne er i Viborg.

Skulle interessen for folkedans være skærpet i ugens løb, og man måske overvejer at ”gå til folkedans”, kan man læse mere på frederikshavnfolkedansere.dk/

Avisens fotograf Kim Dahl Hansen har fulgt landstævnet hele ugen. Her bringes et lille udsnit af de mange billeder.

toen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.