Endnu en tiltale mod top i ebh bank

Bagmandspolitiet rejser endnu en tiltale for grov kursmanipulation mod ledelsen i ebh bank

Ledelsen i ebh bank kommer på anklagebænken i endnu en sag om grov kursmanipulation. Arkivfoto: Grete Dahl <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Ledelsen i ebh bank kommer på anklagebænken i endnu en sag om grov kursmanipulation. Arkivfoto: Grete Dahl Pressefotograf Grete Dahl

FJERRITSLEV:Bagmandspolitiet har rejst tiltale for kursmanipulation under særligt skærpende omstændigheder mod tidligere direktører og andre dele af den daværende ledelse i ebh bank, Sparekassen Kronjylland og Morsø Sparekasse.

Tiltalen omfatter også mandatsvig og underslæb, fordi kursmanipulationen efter Bagmandspolitiets opfattelse er sket med henblik på egen vinding.

Der er rejst tiltale mod i alt otte personer.

- Tiltalen er rejst på baggrund af en politianmeldelse tilbage i 2010 fra Finanstilsynet og omfatter en kreds af personer, som tidligere er blevet omtalt som direktørnetværket, siger vicestatsadvokat Hans Fogtdal fra Bagmandspolitiet til NORDJYSKE.

Grov kursmanipulation

Tiltalen vedrører kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed med aktier i Vestjysk Bank og i Keops-obligationer.

Kursmanipulationen og berigelseskriminaliteten skete ifølge tiltalen ved, at de tiltalte personer indkøbte værdipapirer til sig selv eller nærtstående, hvorefter de fik de involverede pengeinstitutter til at indlægge købs - og salgsordrer til stigende kurser for at hæve kurserne på værdipapirerne til et kunstigt højt niveau.

Når dette niveau var nået, lod de ebh-fonden eller Sparekassen Morsø Fonden købe værdipapirerne til de forhøjede kurser.

En del af flere sager

De efter Bagmandspolitiets opfattelse ulovlige handler er foregået fra 10. januar til 20. august 2008.

Sagen er en del af et større kompleks, der udspringer af forhold begået i den nu opløste ebh bank.

Der er tidligere afsagt to byretsdomme i komplekset, hvor tidligere ledende medarbejdere i ebh bank og Sparekassen Himmerland er idømt ubetingede fængselsstraffe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.