Endnu tre mænd udleveret

Flere fængslinger i sag om hash-liga

Yderligere tre udleveret i hashsag. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Pressefotograf Lars Pauli</i>

Yderligere tre udleveret i hashsag. Arkivfoto: Lars Pauli Pressefotograf Lars Pauli

AALBORG:Onsdag blev en nordjyde med bopæl i Spanien og yderligere en dansker varetægtsfængslet i byretten i Aalborg efter udlevering fra Spanien. Torsdag blev så yderligere tre mænd varetægtsfængslet frem til 7. maj ligeledes efter udlevering fra det solrige land.

Der er tale om en marokkansk statsborger samt to briter på 33 og 48 år, som alle er bosat i Spanien, oplyser anklager Kim Kristensen.

Alle tre er sigtet for forsøg på smugling af 160 kilo hash fra Spanien i Danmark i en ombygget autocamper, som i december blev stoppet af spansk politi.

Mens den 48-årige erkender at have spillet en mindre rolle i sagen, så nægter de to øvrige, kom det frem inden dørlukningen i grundlovsforhøret.

Hash til hele landet

Nordjyllands Politi, Rigspolitiet har sammen med spansk politi længe efterforsket sagen, som de kalder for optrevling af en international narkoliga, der forsyner hele Danmark med hash.

I forvejen er to københavnske mænd idømt hver tre og et halvt års fængsel i sagen, mens en aalborgenser er idømt halvandet års fængsel for en mindre rolle i hashsmuglingen.

Den 47-årige nordjyde, der i flere år har været bosat i Spanien anses for at være den danske hovedmand og er sigtet for smugling af mindst et ton hash samt for at have forsøgt at få en anden til at købe fem skyde våben til sig.

Sydamerikaner involveret

Det nægter han, men erkender det mislykkedes forsøg på smugling med autocamperen. Det nægter derimod den anden dansker.

I Spanien sidder også en sydamerikaner fængslet, som Nordjyllands Politi gerne vil have udleveret.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.