Engareal er blevet frodig have

Selv om haven er ulovligt anlagt, bliver den nu erklæret lovlig

Der er udsat karper og guldfisk i søen. Arkivfoto

Der er udsat karper og guldfisk i søen. Arkivfoto

HALLUND:Selv om et stort haveanlæg i Hallund er anlagt ulovligt, stemples det nu "lovligt". Det har Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg besluttet.

På et areal Sølvgade 122 i Hallund er der i et område med fersk eng og sø anlagt et stort haveanlæg, som Brønderslev Kommune opdagede ved en luftfotografering af området, og det er fulgt op af et besøg på stedet.

På fersk eng tæt på Ryå og ådalen er der anlagt en have med staudebede på et 3.500 kvadratmeter stort område. Desuden er der i sten bygget et vandløb op, der går ind gennem området. Desuden er der plantet 1.300 skov i form af træer, birk, el, ædelgran, rødgran. Der er også anlagt en græsplæne. I en sø er der udsat karper og guldfisk, ligesom der er plantet åkander, og der er etableret springvand i søen.

Ifølge Brønderslev Kommune er der sket en overtrædelse af Naturbeskyttelsesloven ved at etablere haven. Inden for åbeskyttelseslinjen må en sådan have slet ikke anlægges.

Søen, der er på 400 kvadratmeter, blev anlagt i 2004. Dengang slog det daværende Nordjyllands Amt fast, at området var beskyttet eng.

Ifølge beboere i området er der i dag et rigt dyre- og planteliv i området. Der er masser af fugle.

- Vi har i teknik- og miljøudvalget lagt vægt på, at det omfattende haveanlæg er anlagt med det formål at give lokalsamfundet adgang til området, hvor der er mulighed for oplevelser tæt på sø og å, siger formand for teknik- og miljøudvalget, Karsten Frederiksen (K).

Fra udvalgets side understreges det, at der er tale om en undtagelse i det konkrete tilfælde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.