Enighed om ny børnehave

Et enigt udvalg indstiller, at den ny børnehave bygges på Nordens Allé

Arkivfoto <i>Kurt Bering</i>

Arkivfoto Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Efter over et års drøftelser og adskillige placeringsforslag er børne- og skoleudvalget nu klar med en enig indstilling til, hvor man skal bygge en ny børnehave i Brønderslev: Nordens Allé 65, hvor der i dag er specialbørnehjem.

- Specialbørnehjemmet flytter her til sommer, og det er kommunen, der ejer det. Så står vi med en bygning der, og man har været ude og kigge på den, og der er nogle muligheder. Sådan som som den er indrettet er det ikke egnet, den skal ændres indvendigt, og så kan det faktisk blive en rigtig god børnehave, som opfylder vores ønsker og krav, siger formand for børne- og skoleudvalget, Peter H. S. Kristensen (S).

Der er også en kommunal grund bag ved. I alt bliver der over 12.000 kvadratmeter.

- Der er rigtig god plads derude, siger udvalgsformanden.

Det er planen, at der bygges til 120 børn og ikke 150 som først tænkt pga. faldende børnetal. Der bygges, så der senere kan bygges til, hvis der bliver behov for det.

Der ligger et skitseforslag til, hvordan man kunne indrette børnehaven - der foreslås bygget 550 kvadratmeter ny bygning blandt andet med en ny atriumgård, der forbinder de eksisterende bygninger.

- Forslaget skal man kun tage for, hvad det er. Nu skal designgruppen med forældre, personale og embedsmænd i gang og være med til at tegne stregerne derude, siger Peter H. S. Kristensen.

Udvalget har tidligere været enige om at pege på, at børnehaven skulle bygges på Stadiongrunden, men det kom de ikke igennem med i byrådet.

Nordens Allé 65 er et nyt forslag, som er kommet frem på baggrund af, at regionen, som driver specialbørnehjemmet, har opsagt lejeaftalen med Brønderslev Kommune, som ejer bygningerne og arealet.

Peter H. S. Kristensen venter, at byrådet vil bakke op om placeringen, når de skal drøfte udvalget indstilling på næste møde.

- Det skulle gerne gå igennem byrådet. Vi er helt enige i alle henseender i udvalget, så det burde være en formsag. Vi har også undersøgt i vores grupper og loddet stemningen uden at at man kan forpligte folk på det, fortæller Peter H. S. Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.