Er dit hus truet af oversvømmelse?

Et nyt kort viser hvor risikoen for skader er størst

Mette Siggaard
Et nyt Danmarkskort skal hjælpe husejere og -købere med at vurdere risikoen for oversvømmelse som her i Lendrup. Arkivfoto: Hans Christian Jacobsen
Naturkatastrofer 12. september 2013 09:58

DANMARK: Et nyt Danmarkskort med blå plamager. Det er et nyt redskab, som skal give både boligkøbere og boligejere overblik over, hvor der er størst risiko for at få vand i kælderen, når der er skybrud eller stormflod i Danmark, skriver epn.dk.

Hvor ender vandet?

Det er Miljøministeriet og Forsikring & Pension, som fra torsdag lægger en såkaldt hydrologisk model på nettet. På den kan man ved selvsyn konstatere, hvor vandet løber hen, og hvor det ender, når der er skybrud.

Modellen kan man finde på www.kortforsyningen.dk.

- De nye kort indregner al kendt viden om broer, rørlægninger under veje med videre. Derfor giver de et meget mere retvisende billede af, hvor vandet bevæger sig hen, siger underdirektør i Forsikring & Pension, Torben Weiss Garne til epn.dk.

Forsikring bekymrer

Det nye kort kunne måske få nogle husejere til at ryste på hænderne ved tanken om, at kortets afsløringer kan få deres husforsikring til at stige til uanede højder. Men der er ifølge Torben Weiss Garne ingen grund til bekymring.

- I langt de fleste situationer kan husene forsikres. Og de familier, der er i knibe, er ikke i knibe på grund af de her kort, men fordi de har haft gentagne høje udgifter til vandskader, siger han til epn.dk.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...