Er stadig på mærkerne efter 50 år

Et par af medlemmerne ved en klubaften, Søren Bach og Børge Kristensen, der holdes hver anden tirsdag på Hadsund KulturCenter. Foto: privat.

Et par af medlemmerne ved en klubaften, Søren Bach og Børge Kristensen, der holdes hver anden tirsdag på Hadsund KulturCenter. Foto: privat.

Onsdag 23. november 2016 kan Hadsund Frimærkeklub fejre 50 års jubilæum.

50 år er ikke mange år for en frimærkeklub. De ældste klubber i Danmark er 100 år og derover, men for en lille by og klub som Hadsund er det, mener formanden Søren Chr. Jensen.

Jubilæet blevet fejret allerede i januar måned hvor klubben afviklede en fin og velbesøgt frimærkeudstilling i Hadsund Kulturcenter, men klubbens medlemmer vil også fejre jubilæet med en middag på davinci Ristorante i den kommende weekend.

Antallet af frimærkesamlere i de lokale klubber er gået ned, men det samlede antal af frimærkesamlere i Danmark anslår fremtidsforskerne stadig til ca. 100.000. I Hadsund er der 35 medlemmer.

Det bliver efterhånden trange tider for de lokale klubber, selv om der er et godt klubliv i dag. Unge mennesker gider ikke gå i klubber, men efterlønnere og pensionister har stadig meget stor glæde af hobbyen og samværet omkring den.

Et besøg i Hadsund Frimærkeklub bekræfter, at det er her, man søger hen efter en travl hverdag. Besøget er afslappende og hyggeligt, og medlemmerne har mange projekter omkring frimærker, de er i gang med. Alle samler på sin egen unikke facon.

Al stress er forsvundet. Videnskaben har i en rapport slået fast, at frimærkesamlere lever længere - de har noget at gå op i, og der er ikke nogle krav eller belastninger at dyrke hobbyen.

Her kan man komme og lade op til sit daglige hæsblæsende arbejde med vægtige beslutninger og tunge belastninger. Frimærkeklubben er en "oase" i Hadsund.

Møderne starter omkring kl. 19, det er hver anden tirsdag. Medlemmerne kommer fra Hadsund og fra byer i det nærmeste Østjylland. Alderen er fra 40 år og opefter. Man kan nemt være med, bare man kan møde frem. Desværre er alle medlemmerne mænd - vi vil så gerne have nogle kvindelige medlemmer.

I Hadsund er der masser af frimærker på bordene. Når man møder frem til mødet er alle bordene tæt fyldt med lots til klubauktionen. Der er derefter en god halv time til at udvælge, hvilke frimærker man ønsker at få med hjem.

Bagefter er der et eller andet aktuelt punkt på dagsordenen. Det kan være et praktisk arrangement, der skal på plads, det kan være en konkurrence, drøftelse af et samleområde eller et foredrag.

På et møde i oktober var det Lilian Boye-Hansen fra Ry Frimærkeklub, der fortalte om "En tragisk kærlighedshistorie". Hendes samling var et uddrag af en korrespondance mellem to forelskede, hun (Gertrud) i Frankfurt, han (Willy) ved den russiske front. Lilian havde fået brevene af Gertrud, da hun var frivillig opbygger i Tyskland efter krigen.

Foredraget fortalte både om deres forhold, men var tillige tilknyttet de mange forskellige forsendelser, der blev anvendt i Tyskland under krigen.

Det var ikke en fortælling med happy ending.

Bagefter er der kaffe, brød og småkager. Her går snakken livligt om alt fra gode tilbud i SuperBrugsen til en snak om verdens dyreste frimærke en cent magenta fra Guyana til 50 millioner danske kroner.

Efter kl. 21 er mødet slut, og medlemmerne kører tilfredse hjem med det nye frimærkemateriale, de har købt eller byttet sig til, og som de kan fordybe sig i hjemme i lønkammeret.

Som en fortjent fødselsdagsgave fra os til os selv, er der skaffet et nyt lyst og dejligt klublokale i Hadsund Kulturcenter fra næste klubmøde den 29. november.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politiet advarer efter brag i Aalborg: Hold jer væk fra disse flasker
Luk