100 danskere undersøges for mulig skatteunddragelse i Dubai

Tyske myndigheder har fået indblik i datalækket "Dubai Leaks", hvor navne på cirka 100 danskere fremgår.

Omkring 100 danskere skal undersøges for mulig skatteunddragelse i Dubai, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse tirsdag. (Arkivfoto) <i>Ondrej Zaruba/Ritzau Scanpix</i>

Omkring 100 danskere skal undersøges for mulig skatteunddragelse i Dubai, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse tirsdag. (Arkivfoto) Ondrej Zaruba/Ritzau Scanpix

Cirka 100 danskere skal undersøges for mulig skatteunddragelse i Dubai.

Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse tirsdag.

Det er tyske skattemyndigheder, der har fået indblik i et datalæk ved navn "Dubai Leaks". Disse data er siden blevet overdraget til danske myndigheder.

- Vi er meget tilfredse med det seneste resultat af samarbejdet mellem vores og andre landes skattemyndigheder, siger Michael Sverdlin-Højer, underdirektør i Skattestyrelsen, i meddelelsen.

- Især fordi vi har særdeles gode erfaringer med at anvende oplysninger fra tidligere lækager i bekæmpelsen af international skatteunddragelse.

Tyskland kom i besiddelse af oplysningerne fra en anonym person tilbage i sommeren 2021.

De cirka 100 danskere risikerer at skulle betale skat af fast ejendom i Dubai.

Skattestyrelsen skal blandt andet undersøge, om de navngivne danskere har tjent penge på at udleje deres private boliger i ørkenstaten uden at indberette det.

Ifølge Skattestyrelsen er der også flere danske virksomheder, som fremgår af datalækket. Det er uvist, hvilke der er tale om.

- Det er vigtigt at understrege, at oplysningerne i et læk som dette ikke kan stå alene. Oplysninger kan pege os derhen, hvor der kan være skattemæssige forhold, der skal undersøges nærmere, siger Michael Sverdlin-Højer.

Styrelsen forventer at have afsluttet undersøgelserne af oplysningerne fra "Dubai Leaks" i år.

Det er ikke første gang, at Skattestyrelsen arbejder med lækager. Lækagen, der fik det mundrette navn "Panama Papers", arbejdede man med tilbage i 2016.

Dengang betalte Danmark 6,4 millioner kroner for at få fingrene i data fra lækagen. Dokumenterne havde i 2016 afsløret omfattende skatteunddragelse via skattely i det mellemamerikanske land Panama.

Dengang blev Skattestyrelsen ført på sporet af næsten en milliard kroner, som danskere havde skjult på udenlandske bankkonti for at slippe for skat.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.