A.P. Møller Fonden giver 88 millioner til bådebyggeruddannelse

En stor bevilling fra A.P. Møller Fonden skal være med til at sikre et nyt center til maritim uddannelse.

A.P. Møller Fonden vil give 88 millioner kroner til et nyt uddannelsescenter til Danmarks eneste bådebygger- og sejlmageruddannelse, som skal ligge ved Helsingør Havn.

Det skriver uddannelsesinstitutionen U/Nord, som udbyder uddannelsen, i en pressemeddelelse.

- Danmark behøver flere håndværksuddannede. Det gælder også de maritime fag, siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, som er formand for A.P. Møller Fonden i pressemeddelelsen.

- Et nyt uddannelsescenter med et højt fagligt niveau, som viser alt det spændende, man arbejder med, frem for omverdenen, vil være et godt bidrag til at øge interessen for de maritime håndværksfag, tilføjer hun.

Uddannelsescenteret bliver en del af Værftshallerne, som ligger på Helsingør Havn. Pengene skal også sikre, at man kan bygge et skolehjem til eleverne.

Bådebygger- og sejlmageruddannelsen rykkede sidste år fra Hillerød til Helsingør.

Det er planen, at uddannelsescenteret skal ligge i Hal 19 på det tidligere Helsingør Skibsværft.

De maritime fag har ifølge U/Nord gennemgået en stor udvikling i de senere år, og det er planen, at det nye center skal understøtte innovation inden for fagene.

- Et skolehjem centralt i byen og placeringen af uddannelsescenteret på havnen bliver en enestående ramme om vores uddannelser, siger Flemming Zachariasen, som er direktør hos U/NORD, i pressemeddelelsen.

Helsingør Kommune bidrager med 40 millioner kroner og Lauritzen Fonden giver 12,5 millioner kroner til projektet.

Uddannelsen til sejlmager og bådebygger går under navnet "Maritime Håndværksfag". Det tager fire et halvt år at blive uddannet som enten bådebygger eller sejlmager igennem uddannelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.