Aalborg-firma køber sig til verdens bedste teknologi

Blue World Technologies har lavet en afgørende investering

PR foto

PR foto

AALBORG:Blue World Technologies vil snart på begynde på opførslen af en brændselscellefabrik med en kapacitet på 50.000 enheder. Fabrikken skal bruges til fremstilling af brændselsceller til el-biler.

Nu har Aalborg-virksomheden købt 15 procent fra en vigtig konkurrent, nemlig Danish Power Systems, der laver MEA-teknologi (membrane electrode assembly). Det er en vigtig komponent til at fremstille brændselsceller med.

Købet sikrer vigtig viden til Blue World Technologies.

- Brugen af MEA-teknologien fra Danish Power Systems i vores methanol-brændselscellesystemer betyder, at vores systemer vil være baseret på den bedste teknologiplatform på markedet,” skriver Anders Korsgaard, CEO ved Blue World Technologies i en pressemeddelelse.

Bonusinfo

Tidligere i år fejrede Danish Power Systems 25-års jubilæum indenfor udvikling og produktion af MEA-komponenter baseret på HT PEM-teknologi (High Temperature Polymer Electrolyte Membrane). Få år efter, at Danish Power Systems blev etableret tilbage i 1994, var de blandt de første virksomheder i verden, der arbejdede med HT PEM-teknologi, og mange års forskning og udvikling har resulteret i en markedsledende position inden for produktion af MEA-komponenter. Udover MEA-produktionen har Danish Power Systems et meget stærkt R&D-team, der - i tæt samarbejde med eksperter fra nogle af de mest anerkendte universiteter og institutter i verden - kontinuerligt arbejder med teknologioptimering og prisreduktion.

Brændselsceller

Laver strøm via methanol eller brint, som danner el, varme og vand.

Methanol kan fremstilles syntetisk og af biomateriale.

I 1839 kom den første demonstration af brændselsceller. Teknologien tog fart i 60’erne i forbindelse med rumfart.

Energiformen kan anvendes eksempelvis på kraftværker, i biler og inden for skibsfart.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef færdig
Luk