Antal overnatninger slår rekord: Især efteråret var godt

2022 har været et godt år for landets overnatningssteder. Men 2023 kan blive mere udfordrende, viser nye tal.

Der har været flere overnatninger på danske hoteller i 2022 end noget tidligere år i statistikkens historie. Det er, på trods af at der mangler tal for december.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Fra januar til november sidste år var der 17,3 millioner hotelovernatninger i Danmark. Det er 200.000 flere end i hele 2019, der hidtil stod som rekordåret.

Allerede ved udgangen af oktober slog antallet af overnatninger i feriehuse rekord.

- Rekorden er især kommet i hus på baggrund af, at mange udenlandske gæster igen vender snuden mod Danmark, når der skal holdes ferie, skriver Brian Friis Helmer, der er privatøkonom i Arbejdernes Landsbank i en kommentar til tallene.

Efteråret har været særligt godt for landets overnatningssteder. Samlet set havde hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrehjem otte millioner overnatninger fra september til november.

Her lød den tidligere rekord fra 2021 på 7,7 millioner.

- Overnatninger i efteråret fortsætter med at stige støt. Særligt de sidste to år har udviklingen taget fart efter corona.

- Det tegner godt for dansk turisme, hvor en stor del af væksten i overnatninger netop skal findes her, skriver Maria Krüger Torp, chef for DI Turisme, i en kommentar.

Men ifølge Brian Friis Helmer tyder bookingtallene for 2023 på, at året kan blive mere udfordrende. Der er nemlig 16 procent færre bookinger i forhold til samme periode sidste år.

- Den højere inflation, anført af højere priser på fødevarer og energi, rammer også hotellerne, mens en mere generel afmatning også kan smitte negativt af på antallet af overnattende gæster, skriver han.

Nedgangen i antallet af bookede overnatninger skal ifølge Danmarks Statistik ses i lyset af de begrænsede muligheder for at holde ferie i udlandet i de forgående år. Derfor holdt mange ferie herhjemme.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.