Antallet af danske overnatninger i februar sætter rekord

Aldrig før har så mange danskere valgt at booke en overnatning i Danmark i februar, som det er tilfældet i år.

Blandt andet feriecentre har i februar 2022 oplevet flere danske overnatninger end året før. Her ses et billede, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) besøger Lalandia i Rødby. (Arkivfoto). <i>Nils Meilvang/Ritzau Scanpix</i>

Blandt andet feriecentre har i februar 2022 oplevet flere danske overnatninger end året før. Her ses et billede, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) besøger Lalandia i Rødby. (Arkivfoto). Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Det har været meget populært at holde vinterferie hjemme i Danmark i år.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i februar 2022 har været 1,1 million danske overnatninger. Det er fordelt på blandt andet hoteller og feriecentre.

Det er første gang, at de danske overnatninger i en februar runder en million.

Sammenlignet med februar 2021 har der i februar 2022 været 659.000 flere overnatninger. Det er en stigning på hele 161 procent.

Den store stigning skal ses i lyset af, at der i februar 2021 stadig var restriktioner forbundet med covid-19. Det var først senere på året, at der begyndte at blive løsnet op, og de overnattende gæster vendte mere tilbage.

På grund af de fortsatte restriktioner i februar 2021 var der mange danskere, som holdt vinterferie i et dansk sommerhus. Et år senere er der knap så mange, der har gjort det samme. Det viser andre tal fra Danmarks Statistik.

I februar 2022 har der været 856.700 overnatninger i danske feriehuse. Det er en nedgang på 19 procent i forhold til februar 2021.

Nedgangen kan som nævnt forklares med, at der i februar 2021 stadig var restriktioner, som gjorde, at der næsten ingen udenlandske gæster var, samtidig med at mange danskere valgte at blive hjemme frem for at rejse ud.

Ophøret af restriktioner gør, at de udenlandske gæster er vendt stærkt tilbage i de danske feriehuse. Det ses også på bookingtallene for resten af 2022.

Ved udgangen af februar 2022 er der booket 418.300 husuger for resten af året. Det er en stigning på 15 procent i forhold til samme tidspunkt i 2021.

Stigningen skyldes primært, at de tyske bookinger er gået frem med 45 procent.

Til gengæld er danskernes bookinger næsten halveret i forhold til sidste år - formentlig fordi flere igen vælger at rejse udenlands.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden