Corona-ramt: Antallet af flyafgange fra Aalborg beskæres

Direktør langer ud efter manglende støttepakke: Den ville have sikret flyvningen

Antallet af daglige afgange mellem Aalborg og København beskæres hos Danish Air Transport. Foto: DAT

Antallet af daglige afgange mellem Aalborg og København beskæres hos Danish Air Transport. Foto: DAT

AALBORG:Flyselskabet DAT (Danish Air Transport) skærer ned på flyvningerne mellem København og Aalborg. Det fremgår af en pressemeddelelse, som onsdag er offentliggjort.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at "som følge af Covid19-nedlukning og dermed stærkt vigende passagertal har DAT besluttet at foretage markante nedskæringer i indenrigstrafikken".

Tiltagene er som følger:

• Afgangen Midtjylland-København lukkes helt ned foreløbig frem til 2 januar.

• Afgangen Aalborg–København justeres til en daglig middagsafgang - men har fortsat fuldt program fredag, lørdag og Søndag.

• Afgangen Bornholm–København reduceres til seks daglige afgange.

I øjeblikket er der tre daglige hverdagsafgange fra Aalborg mod København - men altså fremover bliver det kun en enkelt.

- Vi beklager stærkt de gener, som dette vil medføre for vores passagerer, siger direktør Jesper Rungholm i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi blev lovet en støtte til indenrigsflyvning med tilbagevirkende kraft fra 1. august og agerede efter dette, men vi fik bare en lang – meget lang – næse.

I pressemeddelelsen hedder det videre:

"En rigtig sammensat støttepakke blev vedtaget at et bredt forlig i juni måned, men senere underkendt af EU-kommissionen med Margrethe Vestager i spidsen. De henviser til, at der er ydet almen støtte til alle danske virksomheder og speciel luftfartsstøtte til SAS og snart en reduceret støttepakke til flyselskaber begrænset til beskedne 6 millioner kroner per selskab for resten af året. Den originale støttepakke på 135 millioner kroner ville have sikret, at indenrigsflyvningen kunne opretholdes på et niveau fra før Covid19 krisen og DAT ville have modtaget cirka 7 millioner kroner i støtte alene i august og lidt mindre i september".

DAT oplyser, at nedskæringerne ikke vil medføre afskedigelser i DAT - men det vil betyde, at endnu en gruppe af medarbejdere vil gå på arbejdsdeling i løbet af kort tid.

- Det er ikke muligt for et lille selskab som DAT at bære disse tab på ruterne, og derfor må vi desværre lukke ned til et minimum, mens vi venter på bedre tider, siger Jesper Rungholm.

- Jeg er ekstremt skuffet over dette forløb og den arrogance som EU-kommissionen optræder med overfor yderområderne af Danmark. Åbenbart er Vestjylland eller Bornholm bare ikke særligt vigtige når man sidder i Bruxelles.

Danish Air Transport

DAT fløj i efteråret 2019 gennemsnitligt 185 indenrigsflyvninger ugentligt med en bookingfaktor på 62 procent.

Ruteprogrammet i august og september 2020 har sammenligneligt været på 135 per uge og med en belægning på 52 procent. Gennemsnitspriserne har dog været næsten 20 procent lavere for at stimulere efterspørgsel.

Det nye og reducerede rute program for resten 2020 er på 110 ugentlige flyvninger og med lavere gennemsnitspriser.d

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.