Bagmandspolitiet vil have fisker straffet i sag om fusk med fiskekvoter

Kræver 232 millioner kroner konfiskeret hos tiltalte

Genrefoto

Genrefoto

NORDJYLLAND:Bagmandspolitiet (Søik) har ifølge en udsendt pressemeddelelse rejst tiltale mod 10 personer i den såkaldte kvotesag, der handler om, at kvotereglerne i en lang række tilfælde er blevet omgået, så en enkelt fisker reelt har haft flere kvoter end tilladt.

Det er efter anklagemyndighedens vurdering sket ved, at fiskeren har været den reelle ejer af en række selskaber, hvor stråmænd har stået som ejere.

Den fisker, der anses for hovedmanden, er tiltalt for overtrædelse af kvotekoncentrationsreglerne sammen med de øvrige tiltalte personer.

En revisionsvirksomhed og en advokatvirksomhed er også tiltalt i sagen.

- Efter en omfattende efterforskning har SØIK fundet grundlag for at rejse tiltale for forhold, der bygger på en forudsætning om, at en enkelt fisker har erhvervet fiskekvoter gennem en række selskaber, der stod registeret som ejet af stråmænd, når han ikke længere selv kunne erhverve flere fiskekvoter på grund af reglerne. Det er vores vurdering, at han er den eneste, der reelt har haft med driften af selskaberne at gøre, og at direktørerne i selskaberne alene har fungeret som stråmænd, siger Per Fiig, der er fungerende statsadvokat for Søik.

Sagen blev anmeldt til Nordjyllands Politi i 2017.

I 2018 overtog Søik sagen, og der er foretaget ransagninger hos en række sigtede.

Anklagemyndigheden vil have de tiltalte idømt bøder og rejser et krav om konfiskation af 231.998.711,69 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.