Bavarian får godkendt dansk vaccinefyldefabrik af USA og Europa

Danske Bavarian kan nu levere vacciner mod abekopper, der er fremstillet på selskabets danske fyldefabrik.

Bavarian Nordic har fået godkendt sin vaccinefyldefabrik i Danmark, så den nu kan fremstille og levere vacciner mod abekopper til USA og Europa. (Arkivfoto). <i>Lukas Barth/Reuters</i>

Bavarian Nordic har fået godkendt sin vaccinefyldefabrik i Danmark, så den nu kan fremstille og levere vacciner mod abekopper til USA og Europa. (Arkivfoto). Lukas Barth/Reuters

Bavarian Nordic har fået de nødvendige godkendelser fra amerikanske og europæiske myndigheder, så det nu bliver muligt at fremstille koppevacciner på selskabets fyldefabrik i Danmark.

Det oplyser det danske medicinalselskab i en pressemeddelelse onsdag.

Selskabets koppevaccine bliver brugt som middel mod det igangværende udbrud af abekopper. Med godkendelsen kan Bavarian nu levere koppevacciner, som er fremstillet på den danske fabrik.

- Vi er taknemmelige over for både FDA og EMA for at fremskynde deres arbejde under det igangværende udbrud af abekopper, siger Bavarian-direktør Paul Chaplin i meddelelsen.

FDA og EMA er henholdsvis det amerikanske og det europæiske lægemiddelagentur.

På verdensplan er der indtil videre blevet registreret mere end 18.000 tilfælde af virussygdommen abekopper. De er fundet i 78 forskellige lande. Størstedelen af landene er fra Europa. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen WHO onsdag.

Det var lørdag, at WHO udråbte det til en global sundhedskrise.

Udbruddet af abekopper har medført en øget interesse for Bavarians koppevaccine, der går under navnet Imvanex i Europa og Jynneos i USA.

Indtil denne uge har vaccinen kun været godkendt som vaccine mod abekopper i USA og Canada. Men mandag fik Bavarian også grønt lys til at kunne markedsføre den som vaccine mod abekopper i EU-landene.

Den øgede interesse har sendt selskabets aktie på himmelflugt den seneste periode. De seneste to uger er den steget med mere end 50 procent.

Ved lukketid onsdag blev den handlet i 359 kroner. Tilbage i maj kostede den på et tidspunkt 116 kroner.

Interessen blandt aktionærer er især steget, i takt med at Bavarian Nordic har hævet sine forventninger til årets resultat på baggrund af salget af koppevaccinerne til blandt andet USA og Storbritannien.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden