Beskæftigelsen er steget med rekordfart i 2021

Frem til og med oktober 2021 er beskæftigelsen steget med 120.000 mennesker, viser analyse fra Dansk Industri.

Håndværkere på arbejde <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Håndværkere på arbejde Emil Helms/Ritzau Scanpix

Beskæftigelsen er steget med rekordfart i 2021.

Frem til og med oktober er beskæftigelsen steget med 120.000 mennesker. Det viser en analyse, som Dansk Industri bygger på tal fra Danmarks Statistik.

Selv om tallene kun går frem til og med oktober, tør Dansk Industri allerede nu godt konstatere, at der kommer til at være tale om en rekordstigning.

- Det var en fantastisk fremgang, vi fik på arbejdsmarkedet i 2021, siger Steen Nielsen, vicedirektør og arbejdsmarkedspolitisk chef i Dansk Industri.

- Der blev skabt 120.000 nye job i løbet af året, og det er langt det højeste, vi har set i nogen af årene. Så det var virkelig et rekordår på arbejdsmarkedet.

Han fortæller, at det er på tværs af alle årgange og brancher, at der er gang i arbejdsmarkedet.

Fremgangen på 120.000 mennesker er langt det højeste for et år, hvis man sammenligner med de foregående 13 år tilbage til finanskrisen.

I de år er stigningen end ikke kommet op på 50.000 mennesker for et enkelt år. 2016 var tættest på med en årlig stigning på næsten 48.000 mennesker.

Det seneste års store fremgang i beskæftigelsen har været med til at sende ledigheden ned på 2,8 procent ifølge tal for november fra Danmarks Statistik.

Det er den laveste ledighed i 13 år.

Selv om situationen med høj beskæftigelse og lav ledighed umiddelbart lyder rigtig god, så er der dog også en bagside.

Virksomheder får nemlig sværere ved at finde den arbejdskraft, de har brug for, og det kan sætte en kæp i hjulet på deres og landets økonomiske vækst.

- Vi glæder os over høj beskæftigelse og gang i økonomien, men hvis vi skal fortsætte væksten og få mest muligt ud af opturen, så skal vi skaffe endnu mere arbejdskraft.

- Og det betyder, at vi også skal have flere af alle – både yngre, ældre og dem midtimellem, hvad enten de er fra Danmark, EU eller længere væk, siger Steen Nielsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden