Blev fyret og politianmeldt: Lander nyt direktørjob

Kim Koch blev fyret fra sit direktørjob i Danmarks fjerdestørste landbrugsorganisation. Nu kan han igen skrive direktør på CV'et

Kim Koch blev fyret som direktør hos Agri Nord i april. Han har nu fået en ny direktørpost. <i>Foto: Nicolas Cho Meier</i>

Kim Koch blev fyret som direktør hos Agri Nord i april. Han har nu fået en ny direktørpost. Foto: Nicolas Cho Meier

NORDJYLLAND:Han blev politianmeldt kort efter sin fyring for økonomiske uregelmæssigheder, som siden har været genstand for stort hemmelighedskræmmeri.

Nu har nordjyden Kim Koch landet et nyt direktørjob.

Kim Koch blev i april sidste år fyret med øjeblikkelig virkning i den nordjyske landbrugsorganisation Agri Nord, som han havde stået i spidsen for i næsten otte år.

Efterfølgende blev han tilknyttet som projektchef i interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Den stilling er nu vekslet til en forfremmelse som øverste chef.

- Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Kim de seneste seks måneder, og vi har fået en stærk og visionær leder til Bæredygtigt Landbrug, siger formand Peter Kiær i en pressemeddelelse.

Fyringen i Agri Nord

Hvorfor Kim Koch i sin tid blev fyret som direktør i Agri Nord, er fortsat en velbevaret hemmelighed – i hvert fald udadtil.

Formand i Agri Nord, Carl Chr. Pedersen, har ikke ville sige andet, end at der blev konstateret ”økonomiske uregelmæssigheder,” som førte til fyringen og efterfølgende en politianmeldelse af Kim Koch.

Tilbage i december bekræftede Nordjyllands Politi, at efterforskningen fortsat var i gang. Når den er afsluttet, vil offentligheden og medarbejdere blive orienteret, har Agri Nord tidligere meddelt.

I mellemtiden er det altså lykkedes Kim Koch at lande et nyt direktørjob i landbrugsbranchen.

- Jeg brænder både for landbruget og for den sag, som Bæredygtigt Landbrug er sat i verden for at kæmpe og italesætte: At skabe bedre rammevilkår for danske landmænd, udtaler Kim Koch i pressemeddelelsen.

Helt tryg ved hans fortid

Inden skiftet til landbrugsbranchen for godt 10 år siden var Kim Koch 27 år i en af Danmarks største it-virksomheder, KMD, heraf de ni år som forretningsdirektør og medlem af direktion og bestyrelse.

Bæredygtigt Landbrug nævner intet om Kim Kochs fyring i Agri Nord og politianmeldelse i den pressemeddelelse, der er udsendt om hans forfremmelse til direktør.

Til branchemediet AgriWatch siger formand Peter Kiær imidlertid, at han er både velinformeret om sagen og føler sig helt tryg i at ansætte Kim Koch i direktørrollen.

- Vi er rigtig godt informerede i bestyrelsen om den verserende sag, som Kim Koch har med sin tidligere arbejdsgiver, og beslutningen er truffet på et velinformeret grundlag, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.