Brønderslev-virksomhed er tilbage på ret kurs

Cubic-Modulsystem har haft godt af at lukke sin afdeling i Helsingør

Cubic-Modulsystem forventer fortsat fremgang i omsætningen. Privatfoto

Cubic-Modulsystem forventer fortsat fremgang i omsætningen. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Omkostningerne ved at lukke en produktionsafdeling i Helsingør belastede sidste årsregnskab fra Cubic-Modulsystem A/S, men det nys offentliggjorte regnskab bekræfter umiddelbart visdommen i beslutningen.

Omsætningen i 2018/19 er steget med næsten 12 procent i Brønderslev-virksomheden til nu 442 millioner kroner, og resultatet efter skat på knap 27 millioner kroner er det bedste, man har præsteret siden 2011/12.

Det anses ikke overraskende for ”tilfredsstillende”, fremgår det af ledelsesberetningen.

Heraf fremgår det, at koncernens investeringsaktiviteter er fordoblet i forhold til sidste år. Der er blevet investeret i kapacitetsudvidelser og automatisering på koncernens fabrikker i Danmark, Polen og Kina, heriblandt en ny lakeringslinje på fabrikken i Polen og en ny stansemaskine på fabrikken i Kina. I regnskabsåret er der foretaget større forudbetalinger på igangværende investeringsprojekter i Kina og Danmark.

Det gennemsnitlige antal medarbejdere er steget til nu 400.

Sådan så regnskabet ud for 2017/18:

Det forventes, at omsætningen det kommende år vokser. ”Den forventede vækst er bredt funderet og hidrører fra almindelig organisk vækst”.

Tilbage på ret kurs

Kilde: Cvr

Cubic er grundlagt i 1973 og beskæftiger sig primært med udvikling, produktion og salg af fleksible, modulopbyggede eltavler, der bliver anvendt af flere typer kunder. Eksempelvis bliver der løbende solgt produkter til skibe, hospitaler, kraftværker og vindmøller. Cubic-Modulsystem er repræsenteret via datterselskaber i Sverige, Norge, Irland, Storbritannien, Belgien, Kina, Holland, Brasilien, Polen, Australien og Sydafrika.

Cubic-Modulsystem ejes via holdingselskaberne Regulus ApS og JMK Holding af Jens Torben Fristrup, Marianne Fristrup, Jesper Sand Fristrup, Inge Merete Behrensdorff, Poul Kjærsgaard, Rikke Kjærsgaard Knudsen, Jacob Møller Knudsen, Henriette Kjærsgaard og Stig Bent Behrensdorff.

Jacob Møller Knudsen og Jesper Sand Fristrup er desuden henholdsvis administrerende direktør og direktør i selskabet.

Ejerkredsen trækker i alt 15 millioner kroner ud i udbytte. Også på det punkt er der tale om en tilbagevenden til normale tilstande. Udbyttet er nemlig på niveau med regnskabsåret 2016/17, mens der sidste år overhovedet ikke blev udbetalt en krone.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.