Kenneth fandt hul i markedet: Nu er han Nordjyllands største

Kenneth Johannesen var nødt til at gøre noget, da salgstallene gik i stå

Kenneth Johannesen er indehaver af Aabybro Camping & Fritid. Han er den i Nordjylland, der sælger flest autocampere og er Danmarks næststørste på området. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Kenneth Johannesen er indehaver af Aabybro Camping & Fritid. Han er den i Nordjylland, der sælger flest autocampere og er Danmarks næststørste på området. Foto: Claus Søndberg

AABYBRO:Lige før du når rundkørslen nær Kenneths forretning, bliver du nødt til at lette foden fra speederen. Ellers vanker der en bøde. Den fastmonterede stærekasse i vejsiden fanger enhver bilist, der vover sig over 80 km/timen. 

Mange kunder vælger alligevel at tage turen til Aabybro Camping & Fritid. Her er der fuld fart på salget af især autocampere.

- Målt i omsætning er vi de største i Nordjylland, siger Kenneth Johannesen, der er indehaver.

Far fandt stedet

Butikken ligger i første parket ud til hovedvejen, når man nærmer sig byen fra øst. 

Det var hans far, Ib, der etablerede sig her i 1992. 

- Jeg var i Klarup Caravan Center i 18 år, så startede jeg ellers her fra bar bund. Jeg brugte mange år på at finde netop det her sted. Det ligger helt perfekt, siger Ib Johannesen, der trak sig tilbage sidste år som 72-årig. 

Nu er det Kenneth, der styrer butikken alene.

- Far kommer her stadig en gang i mellem. Vi bor begge to lige her ovre bagved, siger Kenneth Johannesen.

Seks millioner i overskud

43-årige Kenneth Johannesen har fundet på en rigtig god idé. 

Salget af nyt udstyr begyndte at stagnere, så for to år siden begyndte han at satse voldsomt på salg af brugte autocampere. Det har øget omsætningen markant. Nu er han den i Danmark, der sælger næstflest autocampere.

- Jeg har været mange år i gamet, så jeg tog en chance. Der er ikke så mange andre, der satser på brugte autocampere, men jeg er overrasket over, at det ville gå så stærkt, siger Kenneth Johannesen.

Butikken plejer at ligge på et årsresultat på under en million. I 2020 kunne han lægge tre millioner til side. Sidste år var det dobbelt så meget.

- Jeg sælger cirka en autocamper om dagen. Det er især brugte i prisklassen 500-700.000 kroner, folk de køber, siger Kenneth Johannesen.

Udenfor forretningen står cirka 50 autocampere, campingvogne og mindre trailere i sirlige rækker på gruset.

Kenneth Johannesen sælger næsten lige så mange nye som brugte autocampere. Det samme gør sig gældende for campingvogne.

Indenfor finder man alt i udstyr som fortelte, grill og stole. Lige ved indgangen står der en knaldrød scooter og nogle kasser med løbehjul. Det hele er elektrisk.

El-løbehjul købes også med

- Mange får et par el-løbehjul med, når de køber autocamper. Det er lidt lettere at komme rundt med, siger Kenneth Johannesen og åbner et rum bagerst i en af de større autocampere med rigelig plads til madvarer og andet godt.

Især autocampere fra det spanske firma Benimar er der rift om. Det kom først til Danmark for cirka tre år siden. Her får man meget ekstraudstyr med som standard, blandt andet solceller på taget. 

Få opgraderingsmuligheder gør også købsbeslutningen overskuelig. 

Benimars vogne er typisk i sort/hvid og er godt isolerede. Det kan vi godt lide i Skandinavien.

Autocampere fra det spanske firma, Benimar, er de mest populære lige nu. Det skyldes, at bilerne er tilpasset det skandinaviske marked: Farverne er diskrete, de har masser af udstyr som standard og så er prisen rigtig. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Autocampere fra det spanske firma, Benimar, er de mest populære lige nu. Det skyldes, at bilerne er tilpasset det skandinaviske marked: Farverne er diskrete, de har masser af udstyr som standard og så er prisen rigtig. Foto: Claus Søndberg

Noget af det mest populære ekstraudstyr til autocampere er markise, tv og wifi-anlæg.

Hydrauliske støtteben, der stabiliserer vognen, når den parkerer er også et hit i den mere luksuriøse ende. 

I stedet for at skulle i gang med håndsving og manuelle støtteben, trykker man bare på en knap, så beregner computeren det hele for en og sørger for, at vognen står fuldstændig plant.

Det koster 30-40.000 kroner som ekstraudstyr.

Ældre elsker autocampere

Det er især ældre ægtepar, der køber autocampere. De har typisk solgt sommerhuset, båden eller huset og vil nu prøve at holde ferie på en anden måde, hvor de ikke er bundet til at være ét sted hele tiden.

Det er bekvemt, at alt kan være i autocamperen. Den skal ikke spændes efter bilen og der skal ikke sættes ekstra sidespejle på, inden turen kan starte. Samtidig kan man parkere gratis flere steder.

- Du må faktisk gerne overnatte i autocamperen på Blokhus Strand, så længe køretøjet er under 3500 kilo, så det er der mange, der gør om sommeren. Du kan også parkere gratis mange steder i Danmark for en enkelt overnatning og tager du til Norge, må du jo parkere frit i naturen, siger Kenneth Johannesen, der fortæller, at han har adskillige kunder fra Norge også.

Aabybro Camping & Fritid har 20 ansatte. Cirka halvdelen arbejder på værkstedet, resten i butikken, herunder Kenneths kone, Jane, der arbejder med markedsføring. Deres børn er kun seks og ni år gamle, så de er ikke involveret i butikken endnu.

Ib Johannesen (th.) startede forretningen i Aabybro i 1992. Han trak sig tilbage sidste år, men kommer stadig i forretningen. Kenneth Johannesen (tv.) har stor succes med at satse på brugte autocampere. Han sælger cirka en om dagen. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Ib Johannesen (th.) startede forretningen i Aabybro i 1992. Han trak sig tilbage sidste år, men kommer stadig i forretningen. Kenneth Johannesen (tv.) har stor succes med at satse på brugte autocampere. Han sælger cirka en om dagen. Foto: Claus Søndberg

Kenneths far, Ib, vil gerne vise mig noget, så han vinker mig gennem en "hemmelig" dør i enden af butikken.

Nyt lounge-område

- Prøv at se her, er det ikke flot?, siger han med stolthed i stemmen, mens han viser mig de nye toiletter og det næsten færdige lounge område med støjdæmpende trælameller i loftet. Her kan kunder, der har autocamperen på værksted, hygge sig med en kop kaffe eller sidde udenfor på den nyanlagte terrasse. Personalet har også lige fået flotte nye mødelokaler her.

Kenneth Johannesen fortæller, at han konstant forsøger at forbedre kundeoplevelsen. Det sker også ved, at kunder, ganske gratis kan overnatte i autocamperen udenfor butikken, hvis de skal på værksted.

- Vi har mange kunder fra hele landet. Vi jyder bliver jo opfattet som meget pålidelige af københavnerne, siger Kenneth Johannesen.

Han forventer i øvrigt, at 2022 også bliver et rigtigt godt år med en omsætning på niveau med i år. Måske vil han satse endnu mere på brugte autocampere. Leveringstiderne er, som på almindelige biler, på mindst seks måneder, alt efter model og udstyrsliste.

Kenneth Johannesen, indehaver, Aabybro Camping & Fritid, forventer, at brændstofpriserne snart falder igen. Han regner med, at 2022 vil gå lige så godt som 2021 for ham. <i>Foto: Claus Søndberg</i>

Kenneth Johannesen, indehaver, Aabybro Camping & Fritid, forventer, at brændstofpriserne snart falder igen. Han regner med, at 2022 vil gå lige så godt som 2021 for ham. Foto: Claus Søndberg

Stigende brændstofpriser tror han ikke for alvor bremser hans forretning. Kenneth Johannesen forventer, priserne falder igen, og desuden er danskernes rejselyst lige nu enorm.

- Folk har ikke været ude at rejse i to år, og mange vælger også at holde ferie i Danmark eller Norge, så er det ikke så slemt med lidt højere brændstofpriser. Næste år får jeg nok lidt mere uro i maven. Det er svært at vide, hvad der sker med krigen og alting, siger Kenneth Johannesen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.