Milliardordre til Bavarian sender aktien i vejret

Bavarian Nordic har indgået en 10-årig kontraktudvidelse med Canada om levering af koppe- og abevacciner.

Bavarian Nordics koppevaccine markedsføres under forskellige navne i forskellige dele af verden. I Europa hedder den Imvanex, I USA sælges den under navnet Jynneos, og i Canada står der Imvamune på pakkerne. <i>Betina Garcia/Ritzau Scanpix</i>

Bavarian Nordics koppevaccine markedsføres under forskellige navne i forskellige dele af verden. I Europa hedder den Imvanex, I USA sælges den under navnet Jynneos, og i Canada står der Imvamune på pakkerne. Betina Garcia/Ritzau Scanpix

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic nyder fortsat godt af at have udviklet den eneste godkendte vaccine på verdensplan mod abekopper.

Tirsdag meddeler selskabet, at det har indgået en kontrakt med Canada om levering af vacciner til en værdi af 234 millioner US dollar (godt 1,7 milliarder kroner).

Det er sød musik for investorerne, der fra morgenstunden sender aktiekursen i vejret.

Ved børsåbningen klokken 9 blev aktien handlet i kurs 245, svarende til en stigning på næsten 11 procent.

Der er dog fortsat et pænt stykke op til kurs 470, som aktien blev handlet til i begyndelsen af august.

Og set hen over den seneste måned er aktien trods tirsdagens hop blevet 30 procent mindre værd.

Hovedparten af vaccinerne til Canada skal leveres næste år. Samtidig har canadierne option på levering af vacciner for yderligere 180 millioner dollar de kommende 10 år.

Derudover har det canadiske forsvar indgået aftale om leverancer til en værdi af op imod 20 millioner dollar.

- Som betroet leverandør af koppevacciner til de canadiske myndigheder siden 2008 er vi glade for at forlænge og udvide vores samarbejde for de næste 10 år og dermed bidrage til at opretholde beredskabet for Canada til at reagere hurtigt på nødsituationer, såsom det aktuelle udbrud af abekopper, siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør i Bavarian Nordic, i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.