Danfoss-formand siger nej tak til russisk orden

Jørgen Mads Clausen har meddelt Rusland, at han ikke vil modtage orden på grund af krigen i Ukraine.

Jørgen Mads Clausen er 73 år og har siddet i Danfoss' topledelse i mere end 25 år. (Arkivfoto). <i>Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix</i>

Jørgen Mads Clausen er 73 år og har siddet i Danfoss' topledelse i mere end 25 år. (Arkivfoto). Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Den afgående formand for den sønderjyske Danfoss-koncern, Jørgen Mads Clausen, afviser at modtage den russiske Venskabsorden.

Ekstra Bladet fortæller, at erhvervslederen har meddelt sin beslutning til Ruslands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin.

Jørgen Mads Clausen fik ellers i december at vide, at han var tildelt ordenen som en anerkendelse af hans arbejde for at styrke samarbejdet mellem Rusland og Danmark.

Dengang gav han udtryk for, at han var glad for at være udpeget til den særlige hæder. Men efter Ruslands invasion af Ukraine har tingene ændret sig.

Ifølge Ekstra Bladet har han over for ambassadøren fordømt krigen i Ukraine og givet udtryk for, at han håber på fred.

I mandags meddelte Danfoss, at man har fundet Jørgen Mads Clausens afløser som bestyrelsesformand for Danfoss.

Det bliver Jens Bjerg Sørensen, der hidtil har været næstformand, og som også er bestyrelsesformand for Salling Fondene.

Jørgen Mads Clausen er søn af Danfoss' grundlægger, Mads Clausen.

Han blev administrerende direktør for koncernen i 1996 og overgik i 2008 til at være bestyrelsesformand for familievirksomheden.

Han blev i 2018 udnævnt til kommandør af Dannebrogsordenen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.