Dansk landshold er europamestre i cybersikkerhed

Det danske cyberlandshold kan efter to kampdage tage guldmedaljer med hjem fra EM i cybersikkerhed i Wien.

Efter to kampdage mod 32 andre lande kan Danmarks cyberlandshold nu kalde sig europamestre i cybersikkerhed. Det sker ved EM i den østrigske hovedstad, Wien, fredag. <i>Foto: Ditte Weng/AAU</i>

Efter to kampdage mod 32 andre lande kan Danmarks cyberlandshold nu kalde sig europamestre i cybersikkerhed. Det sker ved EM i den østrigske hovedstad, Wien, fredag. Foto: Ditte Weng/AAU

ØSTRIG:Det danske cyberlandshold kan kalde sig europamestre i cybersikkerhed efter at have vundet guld ved De Europæiske Cybersikkerhedsmesterskaber (ECSC) i Wien i Østrig fredag.

Det oplyser Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

I alt dystede 32 lande over to kampdage.

Landsholdstræner Jens Myrup Pedersen, der er professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet, glæder sig over holdets indsats.

- Huttelihut! Det er næsten ikke til at tro sine egne øjne. Det her hold har leveret en kraftpræstation i en ekstremt hård konkurrence mod de helt store lande.

- Jeg er vanvittig stolt af de her unge mennesker, som for alvor har sat Danmark og cybersikkerhed på verdenskortet. De har kæmpet koncentreret fra første til sidste sekund, så det er virkeligt velfortjent, siger Jens Myrup Pedersen i pressemeddelelsen.

I 2021 fik landsholdet en femteplads, hvilket på daværende tidspunkt var det bedste resultat til dato. Men i år rykker holdet altså helt op øverst på sejrsskamlen.

I løbet af de to dage har holdene dystet i to kategorier.

Den ene hedder "jeopardy". Her udsættes holdene for nogle udfordringer, hvor der skal findes information og høstes point i eksempelvis sårbare web-applikationer eller netværkstrafik.

I den anden og mere aggressive kategori, "attack/defense", kan holdene angribes og udnyttes af de øvrige hold.

Landsholdets sejr glæder også forsvarsminister Morten Bødskov (S).

- I Danmark er vi stærke i cybersikkerhed, og nu kan vores cyberlandshold også kalde sig europamestre. Jeg har fulgt dem i spænding de seneste dage, og hold op en indsats, siger han i pressemeddelelsen.

Medlemmerne af landsholdet er fundet ved De Danske Cybermesterskaber.

Omkring 800 unge deltog tidligere på året i en onlinekvalifikation, hvorfra en pulje på 100 udvalgte gik videre til De Danske Cybermesterskaber. Herfra blev ti unge mellem 15 og 25 udtaget til landsholdet.

Bag holdet står flere af landets universiteter. Det er blandt andet Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Aalborg Universitet og IT-Universitetet (ITU).

Opgaverne udvikles i samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste og Center for Cybersikkerhed (CFCS).

/ritzau/pw

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.