Dansk økonomi sakkede endnu mere bagud i første kvartal

Revidere tal fra Danmarks Statistik viser, at dansk økonomi gik endnu mere tilbage end hidtil antaget.

Dansk økonomi led et endnu større tilbageslag i første kvartal i år end hidtil antaget.

Danmarks Statistik har torsdag offentliggjort reviderede tal for bruttonationalproduktet, og de viser en tilbagegang i økonomien på 0,5 procent.

Hidtil har man regnet sig frem til en tilbagegang på 0,1 procent, og derfor er bnp altså nedjusteret med 0,4 procentpoint.

Tilbagegangen skyldes hovedsageligt en nedgang i forbruget samt faldende eksport som følge af krigen mellem Ukraine og Rusland, der brød ud i februar. Coronanedlukningerne i januar spillede også ind.

De reviderede tal er en forsmag på, hvad der venter dansk økonomi i år, mener Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

- Vi står på tærsklen til teknisk recession. Udfordringerne tårner sig op for dansk økonomi, og risikoen for yderligere nedgang er så absolut til stede.

- Forbrugertilliden er historisk lav, og erhvervstilliden har senest også fået stryg. Prisstigninger bider på både forbrugere og virksomheder. Det vil ramme privatforbruget, som allerede i årets første kvartal begyndte at halte, siger han.

Trods tilbagegangen i første kvartal er den årlige bnp-vækst fra 2. kvartal 2021 til 1. kvartal 2022 opgjort til 6,2 procent.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.