Affaldshåndtering

Efter ulovlige indkøb: Reno-Nord henter hjælp

Affaldsselskabet indgår samarbejde med Aalborg Kommunes eksperter for at sikre, at regler om offentlige indkøb overholdes

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Reno-Nord får juridisk assistance fra Aalborg Kommune, når det gælder indkøb. Foto: Henrik Bo © Henrik Bo

AALBORG:Affaldsselskabet I/S Reno-Nord meddeler, at det nu indgår i et samarbejde med Aalborg Kommune om bistand i forbindelse med indkøb.

I december kom det frem, at Reno-Nord i en årrække har haft indkøb for 99 millioner, som ikke var foregået efter reglerne. Indkøbene skulle have været i udbud.

Den gang beklagede formand for Reno-Nord, Kristoffer Hjort Storm, over for NORDJYSKE de ulovlige indkøb.

- Det er stærkt beklageligt, men vi har været i god tro, sagde Kristoffer Hjort Storm, som også sidder i Aalborg Byråd for Dansk Folkeparti.

Det kom da også frem, at flere danske forbrændingsanlæg havde undladt at sende opgaver i udbud, som reglerne kræver.

Den ny aftale om juridisk bistand er indgået med Aalborg Kommunes afdeling Administration og Service. I en pressemeddelelse skriver Reno-Nord, at samarbejdet ”skal styrke selskabets ressourcer og vidensopbygning sådan, at det sikres, at reglerne om offentlige indkøb efterleves, og at der opnås de bedst mulige aftaler med leverandørerne.”

- Aalborg Kommune, Administration og Service besidder stærke juridiske kompetencer. Samtidig har afdelingen solide referencer inden for I/S Reno-Nords aktivitetsområde i kraft af, at afdelingen i forvejen betjener samtlige aktieselskaber i Aalborg Forsyning, herunder Nordjyllandsværket og Aalborg Renovation, lyder det fra Reno-Nords bestyrelsesformand.

Kristoffer Hjort Storm hæfter sig ved, at I/S Reno-Nord på intet tidspunkt har været indklaget i forbindelse med indkøbsbeslutninger eller udbud og dermed ikke har haft omkostninger til bod, erstatning eller annullerede af udbud. -øst

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst