Emil droppede ud af skolen: Nu er han direktør i to firmaer

Emil Nissen har altid haft stor interesse for at starte nye projekter, og derfor slog han straks til, da en mulighed bød sig

Emil Nissen åbnede for første gang sin egen biks, da han gik på efterskole. Nu er han direktør for to virksomheder. <i>Foto: Bente Poder</i>

Emil Nissen åbnede for første gang sin egen biks, da han gik på efterskole. Nu er han direktør for to virksomheder. Foto: Bente Poder

AALBORG:Hvad gør man, når man opdager et hul i markedet?

Man starter sin egen virksomhed og fylder hullet ud.

Det var i hvert fald Emil Nissens tanke, da han sammen med en kammerat fandt ud af, at efterspørgslen på frø, man planter i sin køkkenhave, var voldsomt stor.

- Fødevarepriserne stiger på grund af inflationen, og det er ikke lige så populært at købe færdige produkter mere. Nu vil rigtig mange gerne have det i deres egne køkkenhaver, siger 24-årige Emil Nissen.

Men udbuddet af frø haltede. Prisen på frø i de fysiske butikker var høje, og mulighederne for at købe online var små, fortæller Emil Nissen.

- Vi tænkte, at dét kunne vi gøre meget bedre.

Danmarks billigste frø

Da kammeraterne først havde fået idéen, var der ikke langt fra tanke til handling.

I februar købte Emil Nissen og kammeraten, Jakob Rønd Kristensen, store mængder frø fra en producent i Holland samt en pakkemaskine, der i en fart fik pakket frøene i mindre poser. 

- Det er netop ved at pakke selv, at vi undgår de mange mellemled og kan sælge Danmarks billigste frø, som også er økologiske, forklarer Emil Nissen.

De mest populære frø, som Bland Selv Frø sælger, er ærtefrø, solsikkefrø, agurk, gulerod, majsfrø. <i>Foto: Bente Poder</i>

De mest populære frø, som Bland Selv Frø sælger, er ærtefrø, solsikkefrø, agurk, gulerod, majsfrø. Foto: Bente Poder

Prisen på alle poser med frø er 10,95 kroner.

- Og faktisk er vores frø 60 til 70 procent billigere i forhold til frøene i supermarkeder eller nogle af de kendte plantebutikker, tilføjer han.

I begyndelsen af marts åbnede de deres webshop Bland Selv Frø og landede hurtigt den første ordre.

- Der blev eksekveret hurtigt på det, fordi vi begge kunne se, at der var noget i det her.

Blæst bagover

Sæsonen for frø er fra januar til marts, og fordi webshoppen blev sat i gang i begyndelsen af marts, havde kammeraterne ikke de store forventninger til salget af frø.

- Vi tænkte, at hvis vi bare kunne få et par ordrer, så ville vi være glade, fortæller Emil Nissen.

Realiteten fik dem til næsten at tabe kæben.

- I løbet af den første måned fik vi 400 ordrer, hvilket var meget mere, end vi havde turdet håbe på. Det endte med, at shoppen har været nede i tre ugers tid, fordi der har været udsolgt af de mest populære frø.

I starten pakkede Emil Nissen og Jakob Rønd Kristensen selv frøene i små poser, indtil de fik en pakkemaskine. <i>Foto: Bente Poder</i>

I starten pakkede Emil Nissen og Jakob Rønd Kristensen selv frøene i små poser, indtil de fik en pakkemaskine. Foto: Bente Poder

Bland Selv Frø er blot ét af Emil Nissens projekter, han har haft gennem tiden. Han har nærmest altid haft en stor interesse for at starte nye projekter og udvikle på dem. 

Det kom for første gang til udtryk på hans efterskole, hvor han brugte tiden på skolen anderledes end andre.

- Da jeg gik på efterskole, solgte jeg slik i lange baner. Det var her, interessen for salg og udvikling for alvor opstod. I løbet af mine to år på efterskolen solgte jeg nok flere hundrede kilo slik, fortæller Emil Nissen, der navngav sin forretning Nissens Biks.

Beslutning bar frugt

Interessen fulgte ham op gennem handelsskolen, hvor han blandt andet stiftede virksomhederne Booking-Spot og MoveAway og senere hen Retroprodukter.dk.

Emil Nissens projekter

  • Nissens Biks: På sit efterskoleophold solgte Emil Nissen flere hundrede kilo slik til de andre elever, og senere hen eksperimenterede han også med pizza, softice og candyfloss.
  • Booking-Spot: Idéen var, at man kunne bruge hjemmesiden Booking-Spot, når man skulle arrangere en fest. På hjemmesiden kunne man blandt andet finde forsamlingshuse.
  • MoveAway: 
  • Retroprodukter.dk: På hjemmesiden kunne man købe retro ting, blandt andet en dåse med det originale Kellogg’s-design.
  • Nissen&Co: Emil Nissen og seks medarbejere hjælper virksomheder med at løfte deres online markedsføring igennem annoncering på Facebook og Google.
  • Bland Selv Frø: På hjemmesiden kan man købe frø (blomster, krydderurter og grøntsager) samt redskaber til haven.

Ikke alle virksomheder fik lige stor succes, fordi hans viden om drift og markedsføring ikke var særlig stor. Men til gengæld gav det brugbare erfaringer og et netværk, som han har stor glæde af i dag.

Efter handelsskolen tog han en uddannelse som markedsføringsøkonom, og derefter var planen at tage en top up-uddannelse indenfor international handel og markedsføring.

Men få dage inde i studiet valgte han at droppe ud for at starte sit eget marketingbureau, hvor han hjælper virksomheder med at løfte deres online markedsføring igennem annoncering på Facebook og Google.

- Jeg kan huske, at jeg tænkte: "Ej, nu prøver jeg sgu, og så må jeg starte på studiet igen næste år, hvis den ikke går", siger Emil Nissen.

Alle poser hos Bland Selv Frø koster 10,95 kroner. <i>Foto: Bente Poder</i>

Alle poser hos Bland Selv Frø koster 10,95 kroner. Foto: Bente Poder

Siden da har virksomheden, Nissen&Co, i den grad haft vokseværk og er vokset fra en til fem fuldtidsansatte og en studentermedhjælper.

- Det er vildt at gå fra at droppe ud af studiet til at starte min egen virksomhed og se, om det fungerede, til at være her nu, siger Emil Nissen.

Gjorde det hele selv

Nissen&Co er én af grundene til, at Emil Nissen og Jakob Rønd Kristensens nye virksomhed fik en flyvende start.

Emil Nissen og medarbejderne i Nissen&Co har fra dag et været med til at sparke markedsføringen i gang, og med Jakob Rønd Kristensens evner indenfor det visuelle har Bland Selv Frø haft gode forudsætninger for at lykkes.

- Det har betydet, at vi hurtigt kunne starte webshoppen op. Det tager normalt tid at få succes og koster kassen, når man starter en webshop. Det havde nok kostet 150.000 kroner, hvis vi skulle have eksterne til at hjælpe med hjemmeside, billeder og tekster, siger Emil Nissen.

I øjeblikket står kammeraterne selv for at købe frø hjem, pakke og sende dem, men planen er, at de i fremtiden kun står for idéudviklingen, salget og hele marketingsdelen i Bland Selv Frø.

Bland Selv Frø sælger poserne enkeltvis, men de har også lavet pakkeløsninger. For eksempel sælger de en pakkeløsning, som hedder Børnekassen, som indeholder frø, der er nemme at så. <i>Foto: Bente Poder</i>

Bland Selv Frø sælger poserne enkeltvis, men de har også lavet pakkeløsninger. For eksempel sælger de en pakkeløsning, som hedder Børnekassen, som indeholder frø, der er nemme at så. Foto: Bente Poder

Næste mål er derfor at finde nogen, som kan overtage driften i Bland Selv Frø, når det giver mening rent økonomisk. Men det er Emil Nissen ikke nervøs for.

- Jeg er helt sikker på, at det bliver helt vildt til januar, når sæsonen for frø starter igen. Det kommer til at stikke helt af.

Altid øje for næste projekt

Emil Nissen har dog ikke planer om bare at holde sig til sine to nuværende virksomheder.

Han har altid øje for den næste gode idé.

- Jeg vil gerne bygge flere webshops op, fordi vi virkelig har teamet til at gøre det, og jeg synes, det er superfedt at udvikle, fortæller han.

Men ligesom Bland Selv Frø er planen ikke, at han selv skal stå for driften i virksomhederne.

- I fremtiden, når vi får en god idé til en virksomhed, vil vi bygge den op og derefter finde nogen, som kan stå for driften, så Jakob og jeg kan stå for det, vi brænder for.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.