Emilios blev blind som 19-årig: Sådan vendte han det til sin styrke

Emilios Gogne var 19 år gammel, da han i samme periode mistede sit syn og måtte flygte til Danmark. Siden har han uddannet sig til psykolog og gjort det til sin levevej at hjælpe andre mennesker gennem personlige kriser og tilbage på arbejdsmarkedet

Emilios Gogne. <i>Foto: Caroline Bundgaard.</i>

Emilios Gogne. Foto: Caroline Bundgaard.

AALBORG:- Du må lige fortælle mig, om jeg kigger ind i linsen, siger han med et smil, mens jeg fisker mit kamera op af tasken.

Emilios Gogne er 37 år og har halvdelen af sit liv skullet levet uden sit syn. Han kan fornemme lyset fra vinduet i det lille kontor, men han kan kun placere mig i rummet ved lyden af min stemme.

Jeg står midt mellem hans skrivebord og det mødebord, hvor Emilios Gogne hver dag har samtaler med sygemeldte borgere. Som psykolog i Sygedagpengehuset i Aalborg er det nemlig hans opgave at hjælpe borgerne godt tilbage til det arbejde, de blev sygemeldt fra.

Og det behøver han ikke sit syn til. Tværtimod har hans egen baggrund vist sig at være en force i arbejdet med sygemeldte borgere:

- Jeg tror, det kan inspirere nogen, at jeg selv har oplevet en personlig krise og fundet en vej tilbage, fortæller Emilios Gogne.

Mød ham i portrættet på Vigeur, Det Nordjyske Mediehus’ personlige erhvervsmedie.

Du kan læse artiklen gratis her.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.