Energipriser gnaver i DSB-overskud for tredje kvartal

DSB er ligesom mange andre virksomheder ramt af høje energipriser. Punktligheden er udfordret.

Nøjagtigt som mange andre virksomheder kæmper DSB også med de høje energipriser.

Det statsejede transportselskab har tirsdag aflagt regnskab for tredje kvartal, og det viser et overskud før skat på 38 millioner kroner.

Overskuddet kunne have været større, hvis ikke det var for de stigende udgifter til el og diesel.

DSB fortæller selv, at selskabets energiomkostninger er steget med 307 millioner kroner i årets første ni måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Hvad passagerantallet angår, er DSB ved at være tilbage på niveauet før corona.

Der blev i alt foretaget 43,9 millioner rejser i tredje kvartal, hvilket svarer til en forbedring på 51 procent i forhold til sidste år. Men der er stadig 11 procent op til 2019-tallene.

Punktligheden lader dog noget tilbage at ønske. Store spor- og signalarbejder har varet længere end beregnet, og det har gjort det vanskeligt at lægge vagtplaner.

Derudover var det kun 70,3 procent af kunderne i fjern- og regionaltogene i kvartalet, der oplevede, at de var fremme inden for tre minutter efter planlagt ankomst.

Målet for 2022 er en kundepunktlighed på minimum 77,9 procent. Lægger man tallene for de tre første kvartaler sammen, bliver det foreløbige facit 73,0 procent.

En mere positiv nyhed er det, at samtlige 42 ellokomotiver, som er bestilt hos tyske Siemens, nu er leveret. Det betyder, at udledningen af CO2 bliver mindsket i forhold til de gamle diesellokomotiver.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.