Entreprenørfirma ansætter på livet løs

HP Byg har succes med individuel karriereplanlægning

HP Byg har både fastholdt og tiltrukket medarbejdere med sit uddannelses- og talentudviklingsprogram. Privatfoto

HP Byg har både fastholdt og tiltrukket medarbejdere med sit uddannelses- og talentudviklingsprogram. Privatfoto

AALBORG:Mens mange virksomheder i byggebranchen melder om rekrutteringsproblemer, har den aalborgensiske entreprenørvirksomhed HP Byg igennem de seneste to år udvidet medarbejderstaben med 50 procent til nu 210.

Virksomheden mener selv, at årsagen er, at man i 2017 iværksatte et målrettet uddannelses- og talentudviklingsprogram - kaldet HP Education. Som et resultat heraf er der nu lagt individuelle karriereplaner med løbende opfølgning for alle medarbejdere, og det gør HP Byg til en mere attraktiv virksomhed af arbejde i.

- Vi oplever, at vi i højere grad kan holde på vores medarbejdere, og at vi kan skaffe de folk, som vi derudover har brug for. Dermed kommer vi heller ikke ud i situationer, hvor vi må sige nej til kunder, fordi vi ikke har de rigtige folk til at løse opgaverne, siger administrerende direktør Henrik Petersen.

Gode muligheder for udvikling

Gennem HP Education har flere medarbejdere fundet nye udfordringer og fornyet arbejdsglæde andre steder i organisationen. Det gælder eksempelvis 30-årige Laust Hjul Nielsen, som kom til HP Byg i starten af 2017. Efter godt et år som entrepriseleder i virksomhedens egenproduktion rykkede han videre til serviceafdelingen, hvor han i dag er projektleder.

- Jeg har løftet mig helt vildt i løbet af meget kort tid ved at komme til HP Byg. Sammenlignet med andre virksomheder, jeg har været i, er der her et meget større fokus på karriereplanlægning, siger Laust Hjul Nielsen.

Ikke alle kan blive chefer, og det er heller ikke alle, der har lysten. I HP Byg kan målet også være at blive firmaets bedste murer eller en dygtig kalkulatør.

Ikke alle kan blive chefer, og det er heller ikke alle, der har lysten. I HP Byg kan målet også være at blive firmaets bedste murer eller en dygtig kalkulatør.

Som ung projektleder i et forholdsvist ungt team er Laust Hjul Nielsen tilknyttet en mentorordning og får løbende fyldt på rygsækken gennem kurser i ledelse; herunder kommunikation og konflikthåndtering, samt alt fra arbejdsmiljø og jura til økonomi og tidsstyring.

- Jeg har ambitioner for mit arbejdsliv og har mange år forude, hvor jeg skal udvikle mig. Derfor betyder det meget, at vi har lagt en klar plan, som jeg kan se mig selv i, siger han.

Ikke alle kan blive chefer

Ifølge entreprisechef Jesper Christensen er den største forandring, at HP Byg nu har skabt en struktur, der sikrer, at ledelsen får italesat ambitioner og muligheder med samtlige medarbejdere – fra grøn lærling til garvet projektchef.

- Det handler ikke kun om at stige i graderne. Ikke alle kan blive chefer, og det er heller ikke alle, der har lysten. Man kan også have et mål om at blive firmaets bedste murer eller en hamrende dygtig kalkulatør. Det vigtige er, at vi løbende får italesat, hvor den enkelte medarbejder er i forhold til de mål, vi har sat os, og hvad der skal bygges på for at nå derhen, siger Jesper Christensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.