Færre indtægter sænker overskuddet i Danske Bank

Færre markedsrelaterede indtægter har i første kvartal 2022 været med til at sænke Danske Banks overskud.

Danske Bank har i første kvartal 2022 været ramt af uro på de finansielle markeder. (Arkivfoto). <i>Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters</i>

Danske Bank har i første kvartal 2022 været ramt af uro på de finansielle markeder. (Arkivfoto). Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters

Et mindre fald i indtægterne har været med til at reducere overskuddet hos Danske Bank.

Det viser regnskabet for første kvartal 2022, der er præsenteret fredag.

Samlet har Danske Bank i perioden tjent 2,8 milliarder kroner. Det er et fald på ni procent i forhold til samme periode i 2021.

Det er især færre markedsrelaterede indtægter, der har været med til at trække overskuddet ned.

Sammenlignet med første kvartal 2021 har den samme periode i 2022 været præget af mere uro på de finansielle markeder. Det har givet vanskelige betingelser for virksomheder som Danske Bank, der investerer mange penge i de finansielle markeder.

Det ses på posten handelsindtægter, hvor Danske Bank i første kvartal 2022 har haft indtægter for 565 millioner kroner. Det er mere end en halvering i forhold til året før, hvor indtægterne lød på 1266 millioner kroner.

I alt har Danske Bank i første kvartal 2022 haft indtægter for 10,3 milliarder kroner. Det er fire procent lavere end året før.

- Kunderne efterspurgte i første kvartal fortsat vores specialistviden, digitale løsninger og bæredygtige produkter, siger Carsten Egeriis, topchef i Danske Bank, i en pressemeddelelse.

- Der var således fortsat fremgang og robusthed i indtægterne fra vores kerneforretning under meget udfordrende forhold, der naturligvis også påvirker vores andre indtægtsposter, siger han.

Torsdag kunne Danske Bank oplyse, at banken ikke udbetaler udbytte til sine aktionærer for første kvartal 2022.

Det blev begrundet med drøftelser med myndigheder omkring Estlandsagen, der handler om mistanke om hvidvask i bankens filial i Estland.

- Vi kan ikke fortælle mere om drøftelserne med myndighederne, som foregår i fortrolighed.

- Og vi kan ikke sige noget om hverken timing, udfald eller størrelsen af et potentielt forlig eller bøde, som formentlig vil være væsentlig.

- Bestyrelsen har derfor besluttet, at Danske Bank ikke udbetaler udbytte for første kvartal for at sikre en forsigtig tilgang til vores kapitalstyring, skrev Danske Bank torsdag i en pressemeddelelse.

I forbindelse med fredagens regnskab for første kvartal 2022 har Danske Bank fastholdt sin forventning til helåret.

Det betyder, at banken stadig regner med et resultat efter skat på 13-15 milliarder kroner.

Til sammenligning havde Danske Bank i 2021 et overskud på 16,6 milliarder kroner før skat.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.