Coronavirus

Chok i Hirtshals: 130 af 200 Fjordline-fyringer rammer Nordjylland

Det norske Fjordline varsler fyringer som konsekvens af corona-krisen

Fjordlines færgeterminal i Hirtshals tirsdag eftermiddag. Foto: Torben Hansen

Fjordlines færgeterminal i Hirtshals tirsdag eftermiddag. Foto: Torben Hansen

HIRTSHALS:Det norske Fjordline varsler fyringer som konsekvens af corona-krisen. Op mod 200 medarbejdere står til enten at blive hjemsendt eller fyret.

– Vi har de sidste år brugt væsentlige ressourcer på effektivisering og automatisering i alle led af virksomheden. Dette vil få yderligere fokus nu og forventes at give betydelige besparelser. Det er imidlertid meget vanskeligt at forudsige længden af ​​krisen, hvilket kræver, at vi tager yderligere skridt. Selv med myndighedernes udvidede afskedigelsesregler, kompensationsordning og lånegarantiordning undgår vi ikke det faktum, at medarbejderne bliver berørt. Op mod 200 personer vil blive hjemsendt eller fyret. Omkostningsreduktioner er det eneste, der hjælper, når indtægterne falder så dramatisk som det, vi har oplevet i de seneste måneder, siger administrerende direktør for Fjord Line, i pressemeddelelsen.

Det vil som sagt involvere afskedigelser og afskedigelser af medarbejdere.

Nedslående for Hirtshals

NORDJYSKE har kontaktet Rickard Ternbloom for at spørge mere detaljeret ind til, i hvilket omfang fyringerne rammer i Hirtshals. Og meldingen fra den administrerende direktør er yderst nedslående:

- Af de 200 er der relativt mange, der har dansk job – og det hænger jo sammen med, at vores skibe sejler under dansk flag, fortæller han.

- I forhold til Hirtshals er der cirka 100 af de 200 job, der rammer folk, der arbejder på vand-siden (af forretningen, red) - mens cirka 30 arbejder på landsiden.

- Så det er 130 job i Hirtshals, der forsvinder?

- Ja, sådan cirka.

Ifølge Rickard Ternbloom er forhandlingerne med fagforeninger og tillidsrepræsentanter netop afsluttet.

- Så det betyder, at fyresedlerne formentlig deles ud i løbet af denne uge.

-Hvordan er det at stå i den her situation?

- Det er aldrig rart, det er klart. Men når pandemien nu har gjort, at folk ikke rejser, så må vi gå til de her drastiske tiltag. Vores opgave er først og fremmest at sikre, at der er et Fjordline også i morgen.

Bookinger på en brøkdel

Om baggrunden for fyringerne fortæller Rickard Ternbloom:

- 2019 var et rekordår for os både med hensyn til salg og fortjeneste, og vi var gode optimister for 2020. Desværre vendte alt om med Covid-19. Bookingerne er nu kun en brøkdel af det, vi normalt har på dette tidspunkt. Vi forbereder os nu på, at det kan tage lang tid, før vi vender tilbage til normal drift.

Ifølge Fjordline anslås effekten af ​​de foranstaltninger, der blev truffet før sommeren med økonomisk støtte, refinansiering, intern omstrukturering og egenkapital, til 700 mio. NOK i positiv pengestrøm for 2020 og sikrer driften i løbet af dette år. Virksomheden mener, at det viser, at ejere, banker, långivere og andre leverandører og partnere har stor tillid til forretningsmodellen og de langsigtede mål, fremgår det af pressemeddelelsen.

Rickard Ternbloom - direktør for Fjordline. PR-foto

Rickard Ternbloom - direktør for Fjordline. PR-foto

- Vi har sikret vores likviditet, men vi forventer, at det vil tage tid at nærme sig normal drift igen, Rickard Ternblom.

Ifølge Ternblom har sommeren været god, men nu går rederiet ind i en efterårs- og vintersæson med naturligt begrænset trafik, hvilket yderligere udfordres af myndighedernes råd om ikke at rejse.

- Således er nye omkostningsforanstaltninger absolut nødvendige for at opretholde en vigtig transportarterie til og fra kontinentet relateret til transport af varer og passagerer, siger Ternblom.

Vil sikre job

- Jeg er ydmyg i forhold til den indsats, vores medarbejdere har gjort under meget specielle omstændigheder. Denne krise er ikke forbi, og ingen ved, hvor længe virkningerne varer. For at sikre job og komme stærkere ud af krisen, er det afgørende at reducere vores driftsomkostninger til et minimum, siger Rickard Ternblom.

- Vores fremtidsudsigter er lyse, og takket være det omfattende frivillige arbejde og refinansieringsprocessen i foråret er Fjord Line stabil og klar til at modtage vores gæster, når pandemien til sidst slipper sit tag, siger Rickard Ternblom.

Om Fjord Line

Fjord Line blev grundlagt i 1993 og er i dag Norges næststørste færgerederi i international passager- og godstrafik mellem Norge, Sverige og Danmark med en markedsandel på 21 procent.

Selskabet har fire skibe, opererer på fem færgeruter, beskæftiger omkring 700 årsværk og transporterer årligt over 1,4 millioner passagerer. I tillæg til passagertrafikken tilbyder selskabet også fragt af erhvervskøretøjer og gods.

Fjord Line havde en omsætning på 1,6 milliarder norske kroner i 2019 - og et driftsresultat før afskrivninger på 425 millioner norske kroner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.