Forsyningsproblemer sender vindmølleproducent i rødt

Siemens Gamesa, der har flere tusinde ansatte i Danmark, må indkassere et stort underskud i seneste kvartal.

FILE PHOTO: A model of a wind turbine with the Siemens Gamesa logo is displayed outside the annual general shareholders meeting in Zamudio <i>Vincent West/Reuters</i>

FILE PHOTO: A model of a wind turbine with the Siemens Gamesa logo is displayed outside the annual general shareholders meeting in Zamudio Vincent West/Reuters

Coronapandemien trækker tunge skygger over det kvartalsregnskab, som vindmølleproducenten Siemens Gamesa har offentliggjort torsdag.

Selskabet, som er verdens største i sin branche, er nemlig hårdt ramt af de stigende omkostninger og leveringsvanskeligheder, som er en konsekvens af skiftende nedlukninger verden over.

Virksomheden, der har mange tusinde ansatte i de danske afdelinger i Brande, Vejle og Aalborg, noterer sig et underskud på 403 millioner euro (knap 3 milliarder kroner) for de tre sidste måneder af 2021.

Forrige år leverede Siemens Gamesa et overskud på 11 millioner euro i samme periode.

- Vi er fortsat en del af et meget komplekst marked med forstyrrelser og lav sigtbarhed i forsyningskæden.

- I den kontekst tager vi fortsat tiltag for at beskytte profitabiliteten og for at tilpasse os dynamikkerne, der vil fortsætte i de kommende måneder, siger Andreas Nauen, der en måned endnu kan kalde sig topchef for Siemens Gamesa.

Han bliver 1. marts afløst af Jochen Eickholt, der skal forsøge at få skibet på ret køl igen.

Men umiddelbart er der ingen udsigt til, at leveringsproblemerne bliver løst. Til gengæld bliver selskabets ordrebog hele tiden tykkere.

Foruden øgede omkostninger har Siemens Gamesa - som har hovedkontor i Spanien - haft problemer med sin landbaserede 5 megawatt-turbine.

Også konkurrenten Vestas har meldt om udfordringer med stigende råvarepriser og øgede transportomkostninger, som betyder at man er nødsaget til at hæve priserne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.