Frasalg giver Ørsted tocifret milliardoverskud

Ørsted leverer et driftsresultat på 12,3 milliarder kroner i tredje kvartal takket være frasalg af Hornsea 2.

Energiselskabet Ørsted har præsteret et tocifret milliardoverskud i tredje kvartal.

Det skyldes dog hverken, at det har blæst specielt kraftigt eller de stigende energipriser.

Forklaringen er blandt andet den, at selskabet har frasolgt halvdelen af ejerskabet af havvindparkerne Hornsea 2 og Borkum Riffgrund.

Den post bidrager med omkring 10 milliarder kroner i regnskabet. Det viser et driftsoverskud på 12,3 milliarder kroner for tredje kvartal, der ender med et resultat efter skat på 9,4 milliarder kroner.

- På trods af den meget usædvanlige og usikre periode med krig, høj inflation og stigende renter har Ørsted fortsat udbygningen af vedvarende energi og leveringen af el og varme til samfundet i de lande, vi er aktive i.

- Langt størstedelen af den el, vi leverede, var på fastprisaftaler eller risikoafdækket med finansielle kontrakter, siger administrerende direktør Mads Nipper i en kommentar til regnskabet.

Fastprisaftalerne og risikoafdækningerne betyder, at de store udsving i energipriserne ikke påvirker Ørsteds forretning så voldsomt, som de kunne.

De kan dog mærkes i selskabets bioenergi-division, hvor omsætningen vokser til 1,849 milliarder kroner.

Omvendt har omsætningen i både land- og havvind været lavere end forventet af aktieanalytikere, mens kraftværkerne omvendt bidrager positivt.

Ørsted øger i forbindelse med regnskabet forventningerne til årets driftsresultat en smule, takket være højere indtjening fra selskabets kraftvarmeværker.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk