Genåbning gør Uber-chaufførerne travle og øger omsætning

Ubers omsætning steg med 83 procent til 37,8 milliarder kroner i fjerde kvartal sammenlignet med året før.

Uber beretter om et overskud på 5,6 milliarder kroner i fjerde kvartal af regnskabsåret. (Arkivfoto) <i>Andrew Kelly/Ritzau Scanpix</i>

Uber beretter om et overskud på 5,6 milliarder kroner i fjerde kvartal af regnskabsåret. (Arkivfoto) Andrew Kelly/Ritzau Scanpix

Nedlukninger, bliv-hjemmepåbud og aflyste begivenheder har især udfordret Uber under coronapandemien.

Kørselstjenesten lever nemlig af sine brugere, som kører folk rundt som en slags taxavirksomhed, hvor chaufførerne bruger deres egne biler.

I 2021 er det dog begyndt at gå bedre for Uber. Blandt andet USA - som er kørselstjenestens største marked - har gradvist genåbnet i løbet af året.

På nær et dyk i tallene, da udbredelsen af omikronvarianten tiltog i december, er antallet af kørsler steget gradvist. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vores resultater viser, hvor langt vi er kommet siden begyndelsen af pandemien, siger administrerende direktør Dara Khosrowshahi.

- Selv om omikronvarianten begyndte at påvirke vores forretning sidst i december, er mobiliteten allerede begyndt at vende tilbage, og i sidste uge kunne vi se en stigning i antal kørsler på 25 procent sammenlignet med måneden før.

Aktiviteten er da også til at få øje på i Ubers omsætning. Sammenlignet med fjerde kvartal året før er omsætningen steget med 83 procent.

Det betyder, at Uber i fjerde kvartal af 2021 kunne notere sig for en samlet omsætning på 5,8 milliarder dollar. Det svarer til 37,8 milliarder kroner.

Kørselstjenestens overskud steg desuden til 892 millioner dollar. Det svarer til 5,6 milliarder kroner.

Uber lukkede i Danmark i 2017, efter der kom en ny taxalov.

Den fastholdt blandt andet en række krav til taxaer som videoovervågning, taxameter og sædefølere, hvilket Uber ikke havde i deres biler.

Transporttjenesten kom til landet i 2014 og havde omkring 2000 chauffører ved lukningen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.