Hårde år med underskud på 33,8 millioner kroner er fortid - nu er der overskud

Beskedent overskud hjælpes på vej af fortjeneste på salg af bygninger

Der har i gennemsnit været 66 fuldtidsansatte hos Nibe-virksomheden, der fremstiller og servicere industrikraner og løfteudstyr. Arkivfoto: Andreas Falck

Der har i gennemsnit været 66 fuldtidsansatte hos Nibe-virksomheden, der fremstiller og servicere industrikraner og løfteudstyr. Arkivfoto: Andreas Falck

NORDJYLLAND:Trængslerne ser ud til at være ovre for ejerne af Nibe-virksomheden Danish Crane Building.

Efter tre år med et samlet underskud på 33,8 millioner kroner kan virksomheden omsider fremvise sorte tal på bundlinjen.

Årsregnskabet, der blev afsluttet 30. september, viser således et overskud efter skat på 8 millioner kroner.

I dag er ejerne S.D. Kjærgaard Holding i Skalborg, Benny Balle Jensen fra Kerteminde samt Kim Weidemann fra Aalborg, der også er formand for bestyrelsen.

De overtog virksomheden, der producerer og servicere industrikraner af forskellige typer og løftegrej, i 2019. Året før var virksomheden kommet med et blodrødt regnskab, hvor underskuddet lød på 17,7 millioner kroner.

- Vi har været igennem en større oprydning i virksomheden, og sidste år var regnskabet påvirket af corona. Nu er vi glade for, at der er positive tal på bundlinjen, siger Kim Weidemann.

Det er bestyrelsesformanden, der udtaler sig, da virksomheden lige har skiftet ud på direktørposten.

Har solgt bygninger

En stor del af overskuddet i Danish Crane Building skyldes, at virksomheden har solgt sine bygninger - der ligger på Østerlandsvej lige ud til Aalborgvej - med en fortjeneste på 7,8 millioner kroner.

- Vi var kommet ud med overskud, uanset om vi havde solgt bygningerne eller ej, men vi har taget en beslutning om, at bygningerne skulle sælges fra, siger Kim Weidemann, der fortæller, at virksomheden bliver liggende, hvor den altid har været, men nu er bygningerne altså lejet.

Bestyrelsesformanden regner også med, at der er positive tal på regnskabsåret, som man er godt to måneder inde i.

- Det vil overraske mig meget, hvis det ikke ender sådan. Vi har allerede godt med ordrer og tilbud og forespørgsler på ordrer. Og så er vi ved at få godt gang i serviceafdelingen, siger han.

- Vi så et godt potentiale i Danish Crane Building, og det gør vi fortsat. Vi er kommet igennem nogle svære år, og nu skal vi bare holde fast, tilføjer han.

Kim Weidemann nævner serviceafdelingen, hvor man har set det store potentiale.

Skød 15 millioner ind

I det forgangene regnskabsår havde Danish Crane Building i gennemsnit 66 fuldtidsansatte.

De nuværende ejere overtog virksomheden i 2019 fra kapitalfonden Blue Equity Management samt de to ledende medarbejdere Kristen Møller Jensen og Jon Jensen.

Som en del af købsaftalen skulle de nye ejere styrke virksomhedens egenkapital med 15 millioner kroner. Siden er der ikke hævet udbytte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.