Han har aldrig inviteret offentligheden indenfor: Nu giver Jørgen Enggaard et unikt indblik i sit liv

Manden bag den største nordjyske erhvervssucces runder 80 år - og for første gang nogensinde lukker han os ind bag facaden

Interessen for naturen kan også ses på væggene i privaten. Den udstoppede laks til venstre er eksempelvis den største Jørgen Enggaard har landet - hele 14 kilo vejede den norske kæmpe.  Den hovedmonterede kronhjort blev skudt hos Prins Richard på Berleburg i selskab med Asger og Jens - turen derned var en 75 års fødselsdagsgave fra sønnerne til deres far. Foto: Bente Poder

Interessen for naturen kan også ses på væggene i privaten. Den udstoppede laks til venstre er eksempelvis den største Jørgen Enggaard har landet - hele 14 kilo vejede den norske kæmpe. Den hovedmonterede kronhjort blev skudt hos Prins Richard på Berleburg i selskab med Asger og Jens - turen derned var en 75 års fødselsdagsgave fra sønnerne til deres far. Foto: Bente Poder

Grafik:

Fra vores arkiv har vi hentet denne historie i håb om, at den kan skabe en fornøjelig læsestund her i påske. God fornøjelse:

HALS NØRRESKOV: Beskeden var leveret kontant. Og nok også med en forventning om at tilliden ikke ville blive misbrugt.

- Du skal vide, at der har aldrig været en journalist over mit dørtrin før.

Udover et farvel var ordene de sidste Jørgen Enggaard sagde, inden han lagde telefonrøret på. Men aftalen om et interview var i hus.

I timerne fra onsdag eftermiddag, da aftalen blev indgået, og frem til torsdag formiddag, hvor min bil ruller mod Hals Nørreskov kredser mine tanker konstant om interviewet.

Først og fremmest fordi, at et af de mantraer, man ofte hører fra Jørgen Enggaard, er, at ”den, der lever stille, lever godt”.

Jørgen Enggaard runder 80 år. Foto: Bente Poder

Jørgen Enggaard runder 80 år. Foto: Bente Poder

Den livsanskuelse har bragt både ham og hele Enggaard-koncernen langt. Ikke mindst økonomisk.

Jørgen Enggaards erhvervseventyr er tit og ofte blevet beskrevet i medierne. Og selv om det er umuligt at undgå at omtale forretningsdelen i et portræt som dette, så er aftalen med den gamle entreprenør, at fokus i disse linjer ikke skal være på pengene og projekterne.

I det her tilfælde skal han tale om sin familie, om sin glæde ved naturen og om hvilke værdier, han sætter højest. Det er også den side af Jørgen Enggaard, som jeg faktisk drømmer om at få et indblik i.

For hvordan har det været at skulle løfte arven efter en succesrig far? Og hvordan er det at se sønnerne bære samme byrde videre? Kan man vælge mellem sønnerne, når der skal findes en direkte arvtager? Og har man tid til at nyde naturen, når man i årevis har stået i spidsen for et milliard-foretagende?

Alt det søger jeg svar på i interviewet her.

Og jeg får dem.

Hals Nørreskov Gods blev opført i 2006. Foto Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Hals Nørreskov Gods blev opført i 2006. Foto Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Besøg på godset

Måske hænger det sammen med Dronning Margrethes 80 års-fejring på dagen for interviewet - og måske er det ene og alene på grund af stedets mondæne fremtræden. Men det er svært at undgå følelsen af at komme i audiens, når man trasker op ad stien mod hovedindgangen på Hals Nørreskov Gods.

Ligesom majestæten runder Jørgen Enggaard 80 år. Han blev født 19. april 1940, og her på godset residerer han sammen med sin hustru, Lone. Parret blev gift i 1967.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Man behøver ikke at være sammen med Jørgen Enggaard i lang tid for at finde ud af, at han hylder klassiske dyder.

Enggaard-koncernen er drevet med rettidig omhu - og begreber som ”ærlighed, ordholdenhed og flid” er blandt nestorens foretrukne.

- Jeg har altid haft det sådan, at jeg bedst kan arbejde sammen med folk, jeg stoler på. Ordholdenhed har betydet utroligt meget for mig. Og mange gange har jeg afsluttet forretninger uden, at noget blev skrevet ned - men blot med et håndtryk, fortæller han.

Bedømt på de herskabelige omgivelser på Hals Nørreskov Gods ser den strategi ud til at være holdbar. Samme billede tegner Enggaard-koncernens regnskaber, der år efter år leverer flotte bundlinjer.

Jørgen Enggaard fylder 80 år

Jørgen Enggaard er anden generation i entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S og har gennem sin karriere videreført et bygge- og industrikonglomerat af et betydeligt omfang. Han har i år 50-års jubilæum i koncernen og har nu videregivet tøjlerne til sine to sønner Jens (52) og Asger (49) Enggaard.

Trods alderen sidder han stadig i flere end 50 bestyrelser - heriblandt familievirksomhederne BMS A/S og A. Enggaard A/S.

I 2012 blev Jørgen Enggaard som 72-årig udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen.

Han blev født 19. april 1940 - som Elly og Asger Enggaards førstefødte. Faderen Asger Enggaard var uddannet tømrer og ingeniør og arbejdede som sælger hos Brdr. Bentzen. Tre år efter Jørgen Enggaards fødsel går faderen i kompagniskab med murermester Elman Hansen, og det fører siden til etablering af virksomheden Elman Hansen & Enggaard. Virksomheden vokser støt i efterkrigsårene, og i 1960 bliver Asger Enggaard eneejer og ændrer navnet til A. Enggaard, som virksomheden har heddet lige siden.

I 1970 omdannes selskabet til aktieselskab med Jørgen Enggaard som medejer, og i 1995 indtræder tredje generation i form af sønnerne Jens og Asger Enggaard som aktionærer. I 2005 bliver Jørgen Enggaard bestyrelsesformand og overlader stillingen som adm. direktør til sønnen Asger Enggaard. Samtidig bliver Jens Enggaard adm. direktør i det verdensomspændende kranfirma BMS A/S.

A. Enggaard A/S omsætter med Asger Enggaard ved roret for ca. 2 milliarder kroner og har med kontorer i Aalborg, Aarhus og Fredericia spredt sine aktiviteter til det meste af landet. Det gælder ikke mindst i København, hvor A. Enggaard A/S i øjeblikket bl.a. opfører den Ny Østre Landsret i Nordhavnen og sidste år afleverede det 41.000 kvadratmeter store kontorhus på Kalvebod Brygge til Bygningsstyrelsen. Det er dog i Aarhus, at A. Enggaard A/S har haft flest aktiviteter de seneste år bl.a. med arbejde og opførelse af Ceres Byen, der i dag tæller 1.100 boliger, erhverv, butikker, restaurant, café og ikke mindst VIA Campus, hvor 5.000 studerende har sin daglige gang. Næste store projekt er Sydhavnen i Aarhus, hvor der bl.a. skal opføres to hoteller og erhverv i kombination med spændende kultur, iværksætteri samt med plads til bydelens socialt udsatte. I Aalborg er der også en række store byudviklingsprojekter i gang. Det er bl.a. Stigsborg Havnefront, Spritten og Østre Havn.

BMS-koncernen har med Jens Enggaard ved roret mere end fordoblet sin omsætning og udvidet sine aktiviteter til stort set hele verden. Omsætningen har rundet 1,6 milliarder kroner, og BMS er i dag en kranleverandør for verdens største vindmølleproducenter Vestas og Siemens Gamesa. Det gælder ikke kun i Nordeuropa, hvor BMS har sit hovedvirke, men også i eksempelvis Rusland, Thailand, USA og Australien. Det er også BMS, der rejser verdens største vindmøller i det danske vindmølletestcenter i Østerild. Senest har BMS dog fået opmærksomhed fra en helt anden kant. Nemlig i forbindelse med den spektakulære flytning af Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland, der blev fulgt af medier fra hele verden.

Udover A. Enggaard A/S og BMS A/S tæller koncernen også virksomheder som AE Stålmontage A/S, murerfirmaet M. Thomsen Støtt Aalborg A/S, tømrerfirmaet Færch & Co. A/S og vognmandsvirksomheden K. Knudsen A/S. Tilsammen omsætter koncernen for 3,5-4 milliarder kroner og beskæftiger fast flere end 1.000 medarbejdere.

Jørgen Enggaard er fortsat islandsk konsul og havde sidste år 25-års jubilæum som konsul. I 2017 fik han overrakt det islandske ridderkors Falkeordenen af den islandske præsident Guðni Jóhannesson.

Privat er der nu mere tid til at være sammen med hustruen Lone, der med meget stor ildhu gennem alle årene har bakket op om Jørgen Enggaards virke. Sammen holder de meget af at rejse og ikke mindst at være sammen med børn, svigerbørn og børnebørn, der tæller fire piger og to drenge. .

80-års fødselsdagen skulle have været fejret på dagen med en stor fest for familie og venner i Musikkens Hus i Aalborg. Corona-situationen har dog gjort, at festen nu er udsat til efteråret.

En stor del af æren for sin succes tilskriver Jørgen Enggaard dog sine medarbejdere.

- Jeg har altid haft stor respekt for mine medarbejderes indsats. Og min oplevelse har været, at jo mere ansvar du lægger over til dem, jo mere yder de også selv. Og så er det jo, at man også skal huske at give sine medarbejdere æren - det er ikke ejeren, der skal have æren for en virksomheds succes.

- Jeg har altid haft stor respekt for mine medarbejderes indsats, siger Jørgen Enggaard. Foto: Bente Poder

- Jeg har altid haft stor respekt for mine medarbejderes indsats, siger Jørgen Enggaard. Foto: Bente Poder

- Men i et familieejet selskab som vores kan du måske også bedre tillade dig det. I et børsnoteret selskab har direktøren ofte mere brug for at markedsføre sig selv.

Implicit i meldingen fra Jørgen Enggaard ligger det faktum, at han altid har været imod en børsnotering af familiefirmaet.

Kurs mod Hals Nørreskov

Den forretningsmæssige succes har givet Jørgen Enggaard mulighed for at realisere mange af sine drømme.

Eksempelvis at anskaffe det, der i dag er Hals Nørreskov Gods.

Det var dog ikke ligefrem planen, at Enggaard-ægteparret ville slå sig ned ved Hals. Faktisk boede de længe på et landsted ved Guldbæk syd for Svenstrup. Og de havde tænkt sig at blive der.

- Vi havde det pragtfuldt, hvor vi var, fastslår han.

Men over en årrække var Jørgen Enggaard inviteret på jagt i Hals Nørreskov af den daværende skovejer. Desværre blev ejeren, Carl Richard Bønnelykke, midt i 90’erne ramt af kræft.

- Carl sagde til mig: Du skal købe min skov.

- Men jeg havde lige købt en skov, fortæller Jørgen Enggaard med henvisning til, at han i 1993 havde erhvervet skoven tilhørende Dronninglund Slot.

Derfor blev handlen i Hals i første omgang ikke til noget - men efter Carl Richard Bønnelykke nogle år senere var gået bort, ringede enken til Jørgen Enggaard.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Jeg afviste igen, men så kom jeg til at sige, ”at den i øvrigt også var alt for dyr”.

Prisen var dog tilsyneladende til at forhandle om, for snart var der sat et møde op mellem Jørgen Enggaard og enkens advokat.

- Og inden jeg kom derfra, havde jeg købt skoven, siger han med et let latterudbrud.

- Helt ærligt, så ville jeg jo et eller andet sted også gerne have den. Jeg kendte skoven og syntes, den var god. Det eneste problem var jo nok, at jeg lige havde købt den anden skov.

- Var du slet ikke nervøs ved at lave et impulskøb i den størrelsesorden?

- Det hører jo med til historien, at jeg har levet af at købe jord hele mit liv. Og jeg havde en idé om, at det nok ville være et fornuftigt køb.

Midt i skovarealet lå dengang et landbrug - og det fik Jørgen Enggard naturligt nok også kig på. Blandt andet for at kunne optimere muligheden for at drive jagt på stedet.

- Så jeg sagde til ejeren, at hvis han havde til hensigt at sælge gården en dag, så ville jeg gerne købe den. Jeg regnede med, at der måske ville gå 10-20 år. Men vi handlede allerede året efter.

Mere skov plantes

Dermed var der etableret et sammenhængende areal på 525 hektar, og snart efter begyndte arbejdet med at forbedre naturværdien.

- Vi beholdt kun de bedste af markerne. Resten blev plantet til med skov.

Faktisk blev der rejst skov på yderligere 120 hektar, således at det samlede skovareal i dag udgør cirka 400 hektar.

400 hektar er efterhånden dækket af skov omkring godset. Foto: Bente Poder

400 hektar er efterhånden dækket af skov omkring godset. Foto: Bente Poder

I første omgang var det den ældste søn, Jens Enggaard, der - for at overholde bopælspligten på landbruget - rykkede ind i Hals Nørreskov. Det var i 1999.

Men da Jens Enggaard og hans familie med tre skolesøgende børn nogle år senere ønskede at flytte til Aalborg, blev det udslagsgivende for Lone og Jørgen Enggaard.

- I et løssluppent øjeblik sagde vi, at så måtte vi jo overtage.

Gården ved Guldbæk blev solgt - og i 2006 begyndte så byggeriet af det, der i dag er blevet til Hals Nørreskov Gods.

Godset blev tegnet af én af Jørgen Enggaards nære samarbejdspartnere, den kendte arkitekt og kongelige bygningsinspektør Hans Dall.

- Han døde jo desværre af kræft cirka et år efter, at byggeriet var færdigt. Så det her var noget af det sidste, vi lavede sammen, fortæller Jørgen Enggaard, mens han med armene slår ud mod omgivelserne.

Der er højt til loftet og stort lysindfald i rummene i det moderne gods. Alle områder er smagfuldt indrettet af hustruen Lone - på en måde, hvor der også gives masser af plads til hjemlig hygge.

Og så bliver naturen - gennem de store vinduespartier - nærmest taget med indenfor.

- Det var som sagt oprindeligt aldrig planen, at vi ville flytte hertil. Men vi er blevet frygteligt glade for det. Min kone er jo faktisk også ligeså meget naturmenneske, som jeg er, så vi nyder at være her.

Også hos hustruen Lone Enggaard er interessen for naturen stor. Her ses hun under ringmærkning af én af de mange havørneunger, som er klækket i Hals Nørreskov. Privatfoto

Også hos hustruen Lone Enggaard er interessen for naturen stor. Her ses hun under ringmærkning af én af de mange havørneunger, som er klækket i Hals Nørreskov. Privatfoto

Fra ålekvabber til laks

Der er sket meget med den måde Jørgen Enggaard oplever naturen på gennem årene - og hans interesse er alsidig.

Som syv-årig havde han eksempelvis stor fornøjelse af at fange ålekvabber i Østre Havn i Aalborg - og nu om dage er det norsk laksefiskeri, der kan gøre ham nærmest salig.

- Spændingen ved laksefiskeriet tænder mig. Du kan sidde der i dagevis, hvor der ikke sker en skid. Og pludselig - fra ét øjeblik til et andet - hugger laksen helt uden varsel. Og så stryger den af sted ned af elven. Fisken er så stærk, at man slet ikke kan forstå det. Og man kan jo let risikere at miste den.

- Så kan man let komme til at bande højt, siger Jørgen Enggaard - trods alt med et stort smil.

Interessen for naturen kan også ses på væggene i privaten. Den udstoppede laks til venstre er eksempelvis den største Jørgen Enggaard har landet - hele 14 kilo vejede den norske kæmpe. Den hovedmonterede kronhjort blev skudt hos Prins Richard på Berleburg i selskab med Asger og Jens - turen derned var en 75 års fødselsdagsgave fra sønnerne til deres far. Foto: Bente Poder

Interessen for naturen kan også ses på væggene i privaten. Den udstoppede laks til venstre er eksempelvis den største Jørgen Enggaard har landet - hele 14 kilo vejede den norske kæmpe. Den hovedmonterede kronhjort blev skudt hos Prins Richard på Berleburg i selskab med Asger og Jens - turen derned var en 75 års fødselsdagsgave fra sønnerne til deres far. Foto: Bente Poder

Det var i øvrigt faderen, Asger Enggaard, der allerede i efterkrigstiden knyttede forbindelser til Norge. Siden 1955 har familien haft et hus en halv times kørsel nord for Larvik ved et fremragende fiskevand. Her mødes årligt 10 fædre og sønner - i øjeblikket favnende tre generationer af Enggaard-klanen.

Det intense samvær, der strækker sig over en uge, sætter Jørgen Enggaard stor pris på.

- Når du sidder med din søn i en båd i otte dage, så får man snakket tingene godt igennem. Så kommer man jo omkring både jagt, fiskeri, familie, forretningsforhold og meget, meget mere. Og den nærkontakt kan du jo ikke have til daglig.

Det parklignende haveanlæg ved Hals Nørreskov Gods er imponerende. Foto: Bente Poder

Det parklignende haveanlæg ved Hals Nørreskov Gods er imponerende. Foto: Bente Poder

Barnebarn gav stor oplevelse

Mens fiskeriet var indgangen til naturinteressen for Jørgen Enggaard, så er det i dag nok jagten, der fylder mest tid.

Flere gange årligt går turen til den jagtejendom i det skotske højland, som han ejer sammen med sønnerne. Men når han skal pege på sin største jagtoplevelse, er den faktisk kommet hjemme i Hals Nørreskov.

- Den største oplevelse var, da jeg havde mit barnebarn Mads med ude, og det lykkedes ham at skyde sin første buk.

- Hvorfor betyder det meget for dig?

- Jeg vil jo gerne, at generne føres videre...

Jørgen Enggaard tøver et øjeblik, og uddyber så sin forklaring.

- Når du sidder med en riffel, er der kun dig selv til at levere et resultat. Og det samme gælder også i forretninger, synes jeg.

- Der skal en eller anden beslutsomhed til. Er det nu, jeg skal slå til? Eller skal jeg vente? Nogle gange har du kun et splitsekund til at tage den rigtige beslutning. Og det synes jeg faktisk gælder for både jagt og forretninger.

Nyder kongeørnene

På baggrund af jagten og fiskeriet så kan man måske godt få fornemmelsen af, at Jørgen Enggaards naturinteresse baseres på at efterstræbe dyr. Men den strækker sig også videre.

Eksempelvis har Hals Nørreskov siden 2007 huset ynglende kongeørne. Hele 16 unger er sendt på vingerne i den tid - hvilket er det højeste antal for en lokation i Danmark siden årtusindskiftet.

- Det er en kæmpestor, en sjælden og en fantastisk fugl, siger Jørgen Enggaard med tydelig fascination i stemmen.

Han har svært ved at forstå, at fuglen bliver lagt for had mange steder. Godt nok tager ørnene hver dag en af fasanerne i Hals Nørreskov. Men i Jørgen Enggaards optik er det en lille pris at betale for dagligt at nyde de imponerende fugle på nært hold.

Ørnene giver Jørgen Enggaard store oplevelser og dermed stor glæde. Siden 2007 har der været kongeørne i Hals Nørreskov - det har blandt andet givet plads til en ørn i godsets våbenskjold og her en skulptur i haven.Træskulpturen var i øvrigt en gave fra medarbejderne i Hals Nørreskov, som han fik til sin 70 års fødselsdag. Foto: Bente Poder

Ørnene giver Jørgen Enggaard store oplevelser og dermed stor glæde. Siden 2007 har der været kongeørne i Hals Nørreskov - det har blandt andet givet plads til en ørn i godsets våbenskjold og her en skulptur i haven.Træskulpturen var i øvrigt en gave fra medarbejderne i Hals Nørreskov, som han fik til sin 70 års fødselsdag. Foto: Bente Poder

Overlevering af firmaet

I takt med at alderen stiger - og naturoplevelserne fylder mere og mere - er det også naturligt, at det arbejdsmæssige engagement nedtrappes.

- Jeg sidder ikke længere og spekulerer på forretninger, når jeg er i naturen. Nu tænker jeg mere på familien, børnebørnene - og på den næste rejse med Lone, smiler han.

Igen og igen understreger han, at også hun - med sin ubetingede opbakning gennem årene - er en stor del af virksomhedens succes. Og nu har han endelig mulighed for at betale tilbage med mere opmærksomhed omkring det hjemlige.

Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi sønnerne Jens og Asger i de senere år har taget mere og mere af ansvaret for familieforetagendet.

- Det er en glæde for mig at have to sønner, der overtager firmaet. Og min egen far må jo have følt det samme, da han stod i situationen. Det hele er jo lidt en gentagelse af det, der skete dengang.

- Hvordan var det for dig at skulle løfte arven efter din far?

- Der har aldrig været et pres for at gå ind i familieforetagendet. Men jeg var jo med min far ude på byggepladserne - og på den måde blev jeg også interesseret i det.

- Og lidt på samme måde er mine drenge kommet ind i det.

49-årige Asger er adm. direktør i den gamle kernevirksomhed, A. Enggaard A/S - mens 52-årige Jens Enggaard har en tilsvarende titel i familiens kranvirksomhed BMS A/S.

Det er i dag tredje generation - Asger Enggaard - der står i spidsen for A. Enggaard A/S. Arkivfoto: Lars Pauli

Det er i dag tredje generation - Asger Enggaard - der står i spidsen for A. Enggaard A/S. Arkivfoto: Lars Pauli

Umiddelbart kunne man godt have forestillet sig, at to sønner og et familieforetagende kunne have rummet en udfordring.

- Havde der kun været ét selskab, havde det været meget vanskeligt. Men det løste faktisk lidt sig selv.

- Jens er jo tre år ældre, og han kom først tilbage til firmaet. Dengang havde vi også kranfirmaet, men der var nogle problemer på ledelsesplan. Og så spurgte Jens, om han ikke skulle tage over for at forsøge at rette op på det. Og det gjorde han virkelig godt, siger Jørgen Enggaard med en stolt mine.

Jens Enggaard har formået at løfte omsætningen markant hos krankoncernen BMS A/S i sin tid som adm. direktør. Arkivfoto: Lars Pauli

Jens Enggaard har formået at løfte omsætningen markant hos krankoncernen BMS A/S i sin tid som adm. direktør. Arkivfoto: Lars Pauli

Ligeværdige størrelser

BMS-koncernen har med Jens Enggaard ved roret mere end fordoblet sin omsætning og udvidet sine aktiviteter til stort set hele verden. Omsætningen har nu rundet 1,6 milliarder kroner.

Det andet hovedselskab A. Enggaard A/S omsætter for cirka 2 milliarder kroner, så på den måde er der ikke stor forskel på virksomhederne.

- Jeg ville virkelig have haft svært ved, hvis jeg skulle have peget én af dem ud som direktør. Men det problem løste de altså selv.

- Hvordan tror du, at din far ville reagere, hvis han kiggede ned fra oven?

- Så ville han være tilfreds. Inden han døde sagde han, at han håbede, at mine drenge ville køre det hele videre. Så på den måde er opgaven fuldført, og det giver jo en stolthed.

- Nu slipper du jo kontrollen, og så kan jeg næsten ikke lade være med at spørge om, hvordan ville du have det med, hvis A. Enggaard A/S blev børsnoteret?

- Det ville jeg have det skidt med. Men det ville Asger dæleme aldrig gøre. Så har jeg i hvert fald taget fejl af ham, siger Jørgen Enggaard med stor overbevisning.

Og hvis der skulle ske noget i den retning, så holder den nu 80-årige entreprenør også stadigvæk øje med det hele.

- Min kone synes, det er rart, at jeg er væk en gang imellem, siger han med slet skjult lune.

- Så har jeg ikke andre gøremål, tager jeg stadigvæk på kontoret i Svenstrup hver dag - altså bortset fra i ferier og i jagtsæsonen.

- Min indsats er jo efterhånden nok mest af social karakter. Men jeg må indrømme, at jeg ikke helt kan undvære det.

Vil ikke rådgive andre

Med den erfaring - og succes - som Jørgen Enggaard trods alt har, skulle man tro, at han var fyldt med guldkorn, som der kunne gives videre til andre nordjyske virksomhedsledere.

Men den fristelse falder han ikke for.

- Verden ændrer sig hele tiden - og den måde, som man skal drive forretning på nu, det er ikke nødvendigvis den samme som var fornuftig for 20-30 år siden.

- Folk, der er blevet ældre tror ofte, at de også er blevet klogere. Det tror jeg ikke, de er. De er bare blevet mere meddelsomme.

Og derved bliver det. Det sidste af ord er sagt.

Audiensen hos Nordjyllands største entreprenør er slut, og Jørgen Enggaard kan igen få fred for offentligheden i Hals Nørreskov.

Lyst til mere om Jørgen Enggaard? Klik her og læs portrættet fra hans 70 års fødselsdag.

19. april 1940 - kun 10 dage efter tyskernes besættelse af Danmark - blev Jørgen Enggaard født. Foto: Bente Poder

19. april 1940 - kun 10 dage efter tyskernes besættelse af Danmark - blev Jørgen Enggaard født. Foto: Bente Poder

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.