Høje energipriser spiser delvist Rockwools overskud

Rockwools omsætning er vokset med mere end 20 procent i tredje kvartal, men overskuddet følger ikke med.

Rockwool må se sit overskud svinde på grund af høje energiomkostninger, viser regnskab. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Rockwool må se sit overskud svinde på grund af høje energiomkostninger, viser regnskab. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Den danske isoleringsproducent Rockwool har været ramt af høje energipriser i tredje kvartal, og det har taget en stor bid af overskuddet.

Det viser selskabets regnskab for tredje kvartal onsdag eftermiddag.

For perioden har man landet et overskud på 45 millioner euro svarende til cirka 335 millioner kroner. Det er næsten en halvering i forhold til samme periode sidste år.

Det er tilmed på trods af, at omsætningen på samme tid er vokset med mere end 20 procent til 7,5 milliarder kroner i tredje kvartal.

De højere energipriser har ført til, at produktionsomkostningerne er vokset med lidt mere end 1,3 milliarder kroner i løbet af de tre måneder.

- Juli og august var især udfordrende i forhold til priserne på gas og elektricitet. Vi ser fortsat et bredt inflationspres, hvor nogle geografiske områder er hårdere ramt end andre, siger selskabets topchef, Jens Birgersson, i regnskabet.

Derfor planlægger man også yderligere prisstigninger på syv til ti procent på Rockwools produkter. Det skal ske i første kvartal næste år for at kompensere for de øgede omkostninger.

Ekstraregningen ser dermed ud til at være blevet sendt videre til kunderne.

Rockwool producerer sten- og glasuld. Det er meget energikrævende og foregår hovedsageligt ved hjælp af gas.

Derfor er Rockwool blandt de virksomheder, der er hårdt ramt af stigningerne i prisen på energi.

Siden 18. maj i år har selskabet forventet, at omsætningen for hele året ender med at vokse med mellem 20 og 25 procent. Disse forventninger fastholder man i onsdagens regnskab.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.