Høretelefoner spiller en stadig større rolle for GN Store Nord

Omsætningen hos GN Store Nord, der blandt andet sælger høretelefoner, er steget 29 procent i andet kvartal.

GN Store Nords omsætning er steget med 29 procent i andet kvartal, viser nyt regnskab. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

GN Store Nords omsætning er steget med 29 procent i andet kvartal, viser nyt regnskab. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Traditionelt har salget af høreapparater udgjort den største andel af danske GN Store Nord samlede omsætning. Men sådan er det ikke mere.

Således fortsætter det danske selskabs andet forretningsben, GN Audio, med at spille en større rolle. Her udvikles og sælges høretelefoner og headsets.

Det viser selskabets regnskab for andet kvartal, der er blevet offentliggjort onsdag aften.

Med til historien hører dog, at salget af høreapparater tidligere har været sat tilbage af corona, hvor færre personer blev sendt til specialist.

Imens bragede salget i GN Audio frem, da mange havde brug for et nyt headset eller nye høretelefoner til hjemmearbejdspladsen under pandemien.

Omsætningen i GN Audio er i perioden steget 36 procent til 3,3 milliarder kroner og har i stor grad været medvirkende til en markant vækst i det samlede salg.

I andet kvartal er GN Store Nords omsætning samlet landet på knap 4,9 milliarder kroner. Det er 29 procent mere end i samme kvartal sidste år.

Det andet forretningsben, GN Hearing, hvor der sælges høreapparater, har også oplevet ganske pæn fremgang i andet kvartal. Her er salget steget med 16 procent.

Særligt i Europa har der været fremgang at spore, mens covid-19 fortsat sætter en delvis stopper for salget i Kina.

På trods af de positive takter har GN Store Nord valgt at nedjustere forventninger til året. Det skyldes den usikkerhed, der fortsat huserer i de globale forsyningskæder, fremgår det af regnskabet.

Selskabet bruger mikrochips til sine produkter, men dem har der altså været en generel mangel på, og det er med til at begrænse salget.

Fremadrettet kan GN Store Nord dog glæde sig over, at der er meldinger om en lille bedring i forsyningskæderne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.